dijous, de gener 17, 2008

Pa francès amb mantega

Pa francès amb mantegaTot i que últimament no fem entrades sobre el tema, continuem fent pa a la panificadora però com a "aficionats": ni masses mare, ni donar forma al pa nosaltres mateixos, ni coure'l al forn (ho tenim encara com a assignatura pendent). De moment, posem els ingredients (amb algunes variacions i nous productes) a la panificadora i la programem perquè surti de bon matí i de moment tot surt molt bé.

Aquí teniu una petita variació a la recepta de pa francès, que és molt bàsica però dóna molt bon resultat: afegir mantega. La fórmula la va trobar el Ru (que és qui s'encarrega últimament de fer el pa) i ha quedat boníssim: es nota una mic el gustet a mantega i està més esponjós.
PA FRANCÈS AMB MANTEGA

Aigua: 275 ml.
Sal: 2 cullerades de cafè
Farina: 465 g.
Llevat de forner (en pols): 1 cullerada de cafè
Mantega: un trosset (a ull)

Panificadora Moulinex, programa 3, 750 gr., crosta daurada

5 comentaris:

Sara ha dit...

M'estic pensant de comprar una panificadora, i no sé perquè sospito que aquest blog em será de gran ajuda....

És molt interessant, i així que tingui un minutet, us tindré als "favorittis"!

Una abraçada,

Ro ha dit...

Sara, si et compres al final la panificadora mira't sobretot l'apartat de Blocs sobre pans i panificadores: http://ataula.blogspot.com/2007/10/blocs-sobre-pans-i-panificadores.html

Sara ha dit...

moltes gràcies, així ho faré! Potser la cosa no vagi tant ràpida com m'agradaria, però quan em decideixi (i convenci a algú que jo em sé de posar més trastets a la cuina), sereu els primers en saber-ho!

Irene ha dit...

Hola Ro,te ha quedado muy rico este pan y bonito blog,he estado ojeando un poco tus recetas y son fantasticas,por eso cuando puedas te pasas por mi blog,que tengo un regalito para ti.
BESINESS!

Desde mi Atalaya ha dit...

Ro, vengo a visitarte desde la cocina de Irene, y a felicitarte por el premio tan merecido que te ha dado.

Un besin,

Soraya