INFORMACIÓ /PRODUCTES
- Foro del pan, creat per Iban el març del 2010. Magnífica font de recursos
- Te quedas a cenar? d'Iban, apartat de Cómo hacer pan i Cursos de pan des de 2010.
- ¿Todavía no haces pan? Magnífic resum detallat i precís d'Iban de com fer pa a casa i com fer la massa mare. També: Cómo resucitar la masa madre y hacer que conozca mundo.
- Bloc de Dan Lepard, autor de The handmade loaf, el llibre de pans favorit d' Iban
- La cocina de Babette, Madrid, escola de cuina, botiga, cursos d'elaboració de pa ... tenen bloc
- Jack Lang, Sourdough bread, eG Forums
- Impulsores, fermentos y levaduras, pàgina del fòrum de Mundorecetas on Josefina Fernández fa una explicació excel·lent de tots els tipus de llevat i demés impulsors
- Panadería Rincón del Segura, Albacete, secció harinas
- Mil razones para comprar una panificadora, missatge de veu per Cannella de la Zuccheriera
RECEPTES
- Biggest book of bread machines recipes (en castellà)
- Francisco Tejera, Asesoria técnica en panificación
- Molinería y panadería
- Mundorecetas: masas de pan y bollería, recull del forum de Mundorecetas amb receptes per fer masses de pa
- Mundorecetas: recetas Biffinet, recull del forum de Mundorecetas per a la panificadora Biffinet (la del Lidl)
- La panadería amb moltíssimes receptes de Gebirg que, a més, té una interessant pàgina amb multitud de receptes
- Panadería.com, secció recetas
- Recetas de panes y pastelería dulce
- Ma petite boulangerie, Eva, secció Pan (algunes fetes amb panificadora Moulinex)
BLOCS SOBRE PANS I PANIFICADORES (Des del 16/10/2007 ja tenim panificadora!). Compte! Llistat no actualitzat del tot perquè la majoria de blocs tenen el pa com un altre producte més. El llistat que intento tenir més actualitzat (tot i que és una tasca gairebé impossible perquè surten cada dia més blocs) és el de blocs gastronòmics. Aquí només actualitzo quan surten els que només són de pa.
- L'artesa, Maribel Godia Solé, Pamplona. Té també altres blocs com Masses dolces, de dolços amb panificadora i La meva cuina (cuina en general)
- Cerise divagando en la cocina, apartat de mi panificadora y yo
- Chocolate y pimienta, Elena, secció pan.
- El club de la máquina del pan Recull de receptes, instruccions de panificadores, informació del tema ...
- Cocina a tiempo parcial, Ana, Madrid, secció pan
- La cocina de Auro, Auro, Palma de Mallorca secció panes
- La cocina de Maripuchi & Co, diversos autors, secció pan
- La cuina d'Ara, Ara, secció Pan i Bifinett
- Cocina fácil sin gluten, Marisa, dos fills celíacs, secció masas y panes
- Descubriendo sabores, Tatiana, Cádiz, secció pan
- Desde Barcelona, elaboració casolana de pa, Pau(lina), Barcelona
- Fleca, Rosalisabel, Barcelona. També té altres webs sobre menjar (Viandas i Delicias)
- Los fogones de mi casa, Marta, València, secció panes
- Gent jove pa tou: pans fets a casa amb fornet, diversos autors
- Laboratorio de cocina, Carlos, Buenos Aires, secció Panes
- Liuia cooks, Liuia Drusilla, secció breadmachina, bread, etc.
- Ma petite boulangerie, Eva, secció Pan (algunes fetes amb panificadora Moulinex)
- Madrid tiene miga, tres aficionats al pa: QJones, Gusete, Madrid tiene miga. Receptes.
- La maleta de Boston, Matadepera, Barcelona, secció pan y bollería
- La olla suiza, Suïssa però viu a Andalusia, secció panaderia
- Le pain ... el pan, María Cardiel, Saragossa, secció panificadora, pan, etc.
- Mi recetario, Jose, Saragossa, secció pan
- Las recetas de mama, Paco (fill, Madrid) i Ana (mare, Còrdova), secció masas y pan
- Pan y otras viandas, amb els apartats de consells per un bon pa francès i ingredients opcionals de pa
- Pan y varios, Inmaculada, Mallorca, secció pan
- Pane e pizza, Cannela, Salamanca, té altres webs gastronòmiques (mireu blocs gastronòmics)
- Panes y masas, Nievesdq, Gijón, apartat dedicat al pa, inclòs dins del seu bloc general de cuina Dulce y salado
- La tierruca, Maricruz, secció pan i panificadora
- El tiempo de la marmota, Marona, Barcelona però ara a Salzsburg, secció Pan
- Te quedas a cenar? Iban, secció pan
- Webos-fritos, la web culinaria de Susana, Su, la seva secció de Mi pan inclou receptes per a principiants
11 comentaris:
Estupenda lista de enlaces , voy a guardarla. Sique habeis tomado en serio lo de hacer pan!!!
Moltes gràcies pels enllaços, em facilitarà molta feina!
Apalins, a fer pa!!!
Sònia
Jo vaig fer un pa de cervesa que va quedar "de muerte" t'ho recomano....
http://vidaculinaria.blogspot.com/2007/10/pa-de-cervesa.html
Hola, Ro. Tot xafardejant per internet he trobat aquest recull d'informació sobre el pa i m'ha semblat fantàstic. Moltes gràcies, m'anirà de perles per practicar amb la màquina que m'han dut els Reis.
Per cert, és una Moulinex com la teva i et volia demanar una cosa: a vosaltes la crosta superior us surt molt blanca? És que a mi em surt molt blanca comparada amb la resta del pa (amb daurat mitjà). No sé si és normal (perquè per dalt la màquina no cou) o si hauria de quedar una mica més uniforme tot plegat.
Gràcies!
Hola Martulina (perdó per retard): sí que la nostra panificadora té aquest problema de tenir la part de dalt més apartada del "foc" i de vegades queda un pel més "tova" la part de dalt i no tan torrada com els voltants. Nosaltres de vegades li posem el daurat més alt pq no es crema i de vegades surt més torradet. No sé dir-te més, la veritat!
Gràcies, Ro! Ja veig que no és un defecte de la meva maquineta, doncs. A seguir fent experiments!
Fabuloso.... vaya lista mas completa.
Yo os comentaría que en la panificadora para que quede más doradito por arriba, lo que hago es ponerle por fuera y en la parte del cristal (solo, no tapar las rejillas de ventilación) un trozo de papel de aluminio, así refleja el calor y se dora un poquito más, ah!!! y dejarlo en la cubeta hasta que se enfrie.
Gracias por los consejos Rosalisabel, los tendremos muy en cuenta viniendo de una profesional del pan como tu!
Mil gracias
Hola Ro,
¿Cómo te va? Espero que estupendamente. Bueno, te escribo para decirte que tengo nueva dirección de blog: www.lacocinadebabetteblog.com.
Saludos panaderos,
Bea
Bea, un poco tarde pero ya he corregido la dirección del blog
Publica un comentari a l'entrada