dilluns, de gener 28, 2008

Pa blanc amb llavors de rosella

pa blancDissabte al vespre, i contra el persistent criteri de la mestressa, vaig aconseguir posar-m'hi i fer un pa seminou. La recepta és la mateixa que ja havia fet servir pels panets de la setmana passada, però aquest cop en una sola peça i amb llavors de rosella espolsades per sobre. Com que era tard i ja havíem sopat, ens vam haver d'esperar al matí següent per tastar-lo, però, tot i les hores passades, va quedar molt bo: la molla densa, com a mi m'agrada, i aquella consistència de pa de poble. Home, l'hauria preferit més cruixent i encara tebi, però no eren hores.
Ara només hem d'acabar de trobar el punt de cocció idoni perquè no es cou uniformement: per sota estava torrat -com Déu mana-, però per sobre potser era un pèl massa blanc. En aquest punt tampoc ens posem d'acord, però sempre el podem tallar com un entrepà i tots contents.

10 comentaris:

Ro ha dit...

La "mestressa" criticava que fer un pa per al dia següent no sembla el més idoni però, qui es despertarà de bon matí (a les 6? per treure'l de la panificadora, deixar-lo reposar i ficar-lo al forn) per tenir el pa a punt per esmorzar a les 8?. A més el pa estava boníssim, no es notava que era del dia anterior, molt bo. La veritat és que he perdut la por als pans al forn perquè surten de meravella.

Unknown ha dit...

caraaaam! molt bonics tots aquests paaans! jo crec que també m'apuntaré a comprar-me la panificadora... jejeje

La Boston (que crec molt amb el seu bon criteri) ,'ha recomanat la del Lidl, que us sembla?

Una abraçada!

Bea Roque ha dit...

Hola Ro!!! Muchas gracias por tu visita.... me han encantado tus panes, una lástima que no lo pueda entender todo!!! Te vistaré a menudo. Besos. Bea

Ro ha dit...

Cristina, la panificadora és útil (tot i que tu ja fans bons pans sense ella) però està bé pq la pots programar pq surti el pa pel matí i a més t'estalvies d'amassar i reposar. Si aconsegueixes la del Lidl perfecte pq molta gent la té i en parla bé (totes són +- iguals mentre tinguin diferents programes i es pugui programar) i a més, la del Lidl crec q és la + barata (uns 45-50€ crec recordar). El problema és que no se sap quan la posen a la venda (ho fan 1 cop l'any crec) i si te n'enteres, has de fer cua el dia que la posin a la venda pq "volen". En tot cas tb trobaràs altres per 60-80€ al MediMark o a grans superfícies. Ja explicaràs

Bea, vuelve cuando quieras, yo soy fan de tu blog (y de tus muffins i mermeladas) y te preguntaré por Tenerife cuando vayamos.

Marta ha dit...

Caram amb els panets que et traus de la manega!! Tinc que ferme amb eixe llibre de la fnac.

Besets

PD: Per cert, cristina, ma mare te la panificadora del lidl y está encantada. La del macro també va molt be.

Anònim ha dit...

On heu comprat les llavors de rosella? Ja tinc ganes de provar aquest pa...

Anònim ha dit...

Buenoooo, como os estáis poniendo ultimamente con el pan :)
Para el tema del dorado por encima, prueba a pincelarlo (o hacerle spray) con agua antes de meterlo al horno, se te pondrá brillante, dorado y bonito. Y para lo de la parte baja tostada, pues ponlo un poco más arriba en el horno o ponle una bandeja con un poco de agua debajo (que además ayudará a la corteza).

Como dicen los ingleses "keep it up!!!" :)

Anònim ha dit...

Ah! Llavors de Rosella. Ja només us faltava donar suport al terrurismu islamista comprant opi a l'Afganistan.

I no us enfadeu amb el Pavlito i el Bisteles que primer fan la brometa, es van exaltant i tot acaba en una disbauxa!

Sr. Xaxa de Maine no s'enfadi, Sr. que parla raru no s'ho pregui malament, Sra. Jen-a mil disculpes

Ru ha dit...

Mireia: les llavors de rosella les vam comprar al Veritas, tot i que també les havíem vist -diria que la mateixa marca- a botigues d'alimentació natural, productes biològics, etc. Segurament ja es puguin començar a trobar en alguns supermercats.

Ibán: Justamente ayer estuve repasando tus consejos y viendo el video de Dan Lepard, y ya me fijé en lo del agua. Si la 'mestressa' se está portando bien lo estará probando en estos momentos ;-)

PD: tan obsesionado estoy con el pan que esta madrugada, en un momento de insomnio, recordaba la técnica de amasado de Dan Lepard. También hay quién cuenta ovejitas...

Ru ha dit...

Sr Rius i Pajerols,

El veig més calmat que la darrera vegada... Deuen ser les responsabilitats futures, que ja s'entreveuen a l'horitzó ;-)

Atenció, pregunta: a quin personatge de la seva 'empresa' van veure ahir en uns grans magatzems a les 11:45 +/- (efectivament, en hores de feina). Uns pista: mi novela, mi novela...