dimarts, de gener 15, 2008

Hornear pan, pastas y pasteles

coberta llibreJa fa unes quantes setmanes que vam comprar aquest llibre: Hornear pan, pastas y pasteles, del Dan Lepard, del que tan ha après Iban. De fet són receptes de Baker & Spice, un forn especialment curós amb la qualitat dels ingredients i el procés d'elaboració del pa i dels pastissos. Per exemple, fan els seus croissants amb una mantega francesa sense sal i amb denominació d'origen: l'Escure, que segons ells és la millor que existeix (tot i que Iban ja ens ha informat de l'existència d'altres mantegues que també semblen tenir aquest títol). El llibre es divideix en quatre apartats:
  1. Hornear con levaduras silvestres. On es parla de les masses mare de llevat silvestre, els pans de massa àcida. El que més m'ha cridat l'atenció és que utilitzen, entre d'altres ingredients, iogurts, sucs de poma i panses (per exemple a la massa mare de massa àcida de San Francisco), o amb mel i suc de taronja (a la biga àcida i el levain francès bàsic de Jason).
  2. Elaboración de pan con levaduras industriales
  3. Pasteles y galletas. Que conté una suggerent recepta de pastís de pastanaga que penso fer (tot i que jo en faig un que surt molt bé)
  4. Pastas. On es detallen les receptes de la pasta de full, els croissants i un pastís de peres tatin que fa molt bona pinta.
La veritat és que amb la lectura venen moltes ganes de tornar a Londres només per comprar al seu forn els pans i pastissos que comenten. Nosaltres encara tenim pendent l'elaboració de la massa mare (seguint les excel·lents lliçons d'Iban) i /o l'elaboració de pa però coent-lo amb una altra forma (rodona, en forma de barra o en petits panets) al forn (que estem pendents de canviar per un de millor, tot i que encara no sabem quin)

contra coberta: quins pans!


interior llibre

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qué bueno "levaduras silvestres"!!! JAJAJA, PA MATAR AL TRADUCTOR :)
Yo tengo el libro en inglés y el término en cuestion "levadura salvaje/natural" es "wild yeast"...silvestre, enfin.

Pero, ya en serio, me alegra mucho haber contagiado a la gente un poco de amor al pan; yo creo que Dan Lepard es una persona con la energía y capacidad didáctica (y, por qué no, de seducción) para hacer que mucha gente se interese por hacer pan en casa.
Con un poco de paciencia seguro que lo disfrutas mucho. Ya veo que vais variando y experimentando con más recetas e ingredientes, eso es fantástico. Lo importante es disfrurtar planificando, haciendo y comiendo el pan...es como un proceso mental/manual absoluto, un todo (se me va la olla!).

Yo estoy por decirle a Dan Lepard que le traduzco "The HandMade Loaf" gratis :)