dilluns, d’abril 24, 2006

Sant Jordi gastronòmic

Aquest Sant Jordi ha estat molt prolífic quant a llibres de cuina. Ens n'han regalat tres molt diferents i no sabem per quin començar a practicar. Tots tenen el seu encant; algun el coneixíem i ja li havíem clavat els ulls, i d'altres han estat una sorpresa absoluta:

  • Bel Haj, Nadia; Gelpí, Irene. La cuina àrab. Barcelona : Columna, 2004.
    Pablito Malo ens va regalar aquest compendi de cuina àrab, que va acompanyat d'una introducció sobre la dimensió social dels àpats al món àrab i la importància de la religió en totes les facetes de la vida, també la gastronòmica. Ja hem localitzat la recepta del baclaua: només cal que ens hi atrevim...
  • Berreteaga, Choly. La cocina de nuestra tierra. Buenos Aires : Atlántida, 2005.
    Acabats d'arribar d'Argentina (quina enveja!) l'Oriol i l'Inma ens han portat aquest recull de receptes argentines, estructurades en funció de les cinc grans regions gastronòmiques, des del nord fins a la Patagònia. Segurament aquest és el detall que ens faltava del nostre viatge a aquelles terres. I encara ens preguntem: com pot ser que no compréssim cap llibre de cuina? Tan li fa, problema resolt ;-)
  • José Andrés. Los fogones de José Andrés. Barcelona : Planeta, 2005.
    Finalment, i de mà de la meva mare, ha caigut el llibre de què tanta gent parla i que ja ens havia fet gràcia temps enrera. Receptes de tot tipus, però totes assequibles als simples mortals. Amb una important presència de la gastronomia catalana i els seus ingredients característics.
Ara només queda començar a practicar...