dimecres, d’abril 19, 2006

London I: Mercats

muffinsEn vam visitar molts (Camdem, Coven Garden, Brick Lane) però en destaquem tres:

PORTOBELLO MARKET
. Al bell mig de Notting Hill, a Portobello Road, els dissabtes. Hi ha parades de tot tipus –roba, antiguitats, objectes inútils, parafernàlia militar, barrets, records, discos i CD...- però el que més ens va agradar va ser la part de menjar (fruites, verdures, pastissos, formatges, pans, pastes...) que hi ha davant de l’Electric Cinema. Vam tastar els muffins (els de la foto, què bons...) i un bagel d’olives amb salami, mozarella i tomàquet. Tot feia molt de goig. També vam visitar la botiga Books for cooks, dedicada al món de la cuina, amb un petit bar a l’interior on es pot menjar un tros de pastís i prendre un te; i la Travel Book Shop, que, com indica el seu nom, està especialitzada en viatges.

BOROUGH MARKET És un mercat tradicional que recorda, per l’ambient, a la Boqueria de Barcelona, però al voltant del qual han anat creixent les parades de productes casolans i en molts casos artesans, venuts pels mateixos productors. Sens dubte el millor de tots, una meravella dedicada al món de la gastronomia: animals de caça, moltes varietats de pa, d’oli, de formatges, d’embotits, de pastissos, de cereals, de mel... De fet és on diuen que compra el cuiner Jamie Olivier. Tot s’anuncia com a orgànic. En la majoria dels casos, t’oferien tastar els seus productes (ens en vam aprofitar). És curiós perquè els venedors són majoritàriament gent jove, “blancs”; no hi havia gaire immigrants, a diferència, per exemple de la Boqueria. Entre l’abundantíssima oferta per fer un àpat allà mateix, vam optar per una hamburguesa de pollastre amb rúcula, maionesa, mostassa i salsa de tomàquet picant per 3.5 ₤ (uns 5 €), un suc natural i acabat d’esprémer (3 ₤ - 4.3 €) de taronja, poma i banana; i de poma, kiwi i banana. I de postres, un brownie de xocolata boníssim (1.50 ₤- 2.1 €) que havíem tastat prèviament, una o dues o tres vegades ;-)

SPITALFIELDS (metro: Liverpool Street): més modern, amb roba molt fashion i menjar molt atractiu. Molt a prop del Mercat de Brick Lane, que ens va semblar molt cutre, i del qual només destacaríem dues botigues molt antigues de beigels: Brick Lane Beigel Bakery

Enllaç a les fotos de mercats

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaya...de haberlo sabido podria haber hecho alguna recomendacion... :)
Para viajar a Asia...Whitechapel Market
Para viajar a Africa...Ridley Street Market
Para viajar a Inglaterra, cualquier Farmers Market, yo voy al de Islington los domingos :)
Si alguna vez necesitas algo, dame un toque :)

Ro ha dit...

Sí, ya lo pensé después de ver tu bloc, pero fuimos en Semana Santa. La próxima vez, seguro que pedimos consejo!