dimarts, d’abril 25, 2006

London III: Busaba Eathai

La carta electrònica del BusabaEn tercer lloc, tot i que va ser el primer contacte amb la gastronomia londinenca, i per recomanació expressa de la Raki -gràcies una vegada més-, la primera nit -més aviat tarda, que eren entre les 18:00 i les 19:00- vam sopar al Busaba Eathai, a Store Street, 22. Es tracta d'una altra franquícia de qualitat amb dos locals més (Bird Street, 8-13; Wardour Street, 106-110) i segurament les comparacions amb el Wagamama siguin inevitables, però tot i tractar-se també de cuina oriental, és prou diferent. Segurament la gastronomia tailandesa i la japonesa s'assemblin tant com la catalana i la libanesa, per posar un exemple: els ingredients coincideixen per raons geoclimàtiques i culturals, però les diferències són evidents. Però anem al gra...
El primer que crida l'atenció del Busaba, més enllà de la seva aparença externa, és la carta electrònica que hi ha a la façana. És una novetat que no havíem vist enlloc i, a part d'útil, resulta sorprenent. Tres pantalles incrustades a la façana, formant una columna. Amb els botons, per especialitats, pots seleccionar els diferents plats i veure'n una descripció. Un cop dins, el local és d'una estètica moderna, amb llargues taules per compartir i petites barres per menjar de cara a la finestra. Com a únic detall negatiu -i encara- sembla pensat especialment perquè no t'hi estiguis més temps del necessari: les cadires no tenen respatller!
Com al Wagamama, els plats es presenten per especialitats. Vam triar:
  • De l'apartat de curry: Mussaman duck curry with potato, peanut and onion (8.90 ₤).
    Ànec tendre amb una abundant salsa lleugerament picant i acompanyat de patates, ceba i cacahuets. Una delícia absoluta. No vam deixar ni gota de suc, barrejant-lo amb l'arròs d'acompanyament.
  • De wok: Chichen butternut squash with cashew nut and dried chilli (6.10 ₤).
    Era molt bo, però entre que la cuina del wok ens és més propera i que l'ànec era espectacular, va quedar una mica eclipsat.
  • Per acompanyar-los, dos tipus d'arròs diferents: Steamed jasmine rice (1.50 ₤) i Steamed coconut rice (2.40 ₤).
    L'acompanyament ideal per escurar fins a l'última gota d'aquelles salses...
Com a curiositat, hem trobat una altra crònica en un bloc d'un sopar al Busaba, i el qui la fa, també va demanar ànec...

Enllaç a les fotos