divendres, de setembre 23, 2011

Restaurant l'Angle

Espectaculars nyoquis de salmó amb infusió Tennesse

El cap de setmana del 17-18 de setembre vam anar al Món St Benet. Es tracta d'un projecte cultural, de lleure i gastronòmic inaugurat el novembre de 2007. Es troba a Sant Fruitós de Bages, al voltant del monestir de Sant Benet del Bages.

Vam sopar al restaurant de l'hotel (Món, ja farem una altra entrada) i vam dinar a l'Angle, el restaurant del Jordi Cruz, que l'any 2004 i amb 26 anys va rebre una estrella Michelin al restaurant Estany Clar. També és l'autor de Cocina con lógica: técnicas, incluencias y conceptos para entender y crear los platos del "Estany Clar". Barcelona: Buffet & Ambigu, 2005.

Vam aprofitar per visitar la Fundació Alícia, una proposta de recerca gastronòmica ("Alí") i científica ("cia"), liderada per Ferran Adrià. La visita dura una hora i al finalitzar es fa el taller-demostració "El sentit dels sentits". Vam tastar l'umami (el cinquè gust), el xilitol que notem dolç i fred (barreja de sentits: sinestèsia) i els peta zetas (diòsid de carboni amb sucre). A De cuina en parlem més extensament d'una visita que van fer al 2008.

Al restaurant l'Angle vam fer el menú d'estiu (70€, no inclou IVA, begudes, pa...). Encantadíssimo el 2009 va fer un reportatge molt interessant del restaurant. El menú, excel·lent, va ser el següent:

Vista des del restaurant
  • Mojito. El van muntar a la taula, hi havia element sòlids i després van afegir l'espuma.

  • Aquest plat no sortia al menú però ens van preguntar abans si ens agradaven les ostres. Era ostra amb pomes, foie ...


  • Nyoquis de salmó amb infusió Tennesse. La foto que encapçala l'entrada. La presentació va ser molt espectacular: ens van deixar olorar la infusió de fustes, després van afegir el whisky i va començar a sortir fum...

  • Servei de foie gras

  • Esfera de fals rovell d'ou amb ibèrics. L'ou estava esferificat (ens havien parlat ja d'això en la visita a Alícia, de fet, la fundació està oberta a totes les qüestions que els plantegin els cuiners) i ens van avisar que anéssim amb compte que per dins era líquid.

  • Papillot d'espàrrecs blancs amb tripeta de bacallà. Van muntar el plat a taula, portaven els espàrrecs amb la papillot i van afegir un brou

  • Arrosset de ceps i foie amb camisa de colomí

  • Pelaia rostida amb escamarlà, carbassa, citronella i crema d'ostres.


  • Vedella a la Royal amb pomes i Pedro Ximénez


  • Tres pells de cítrics amb làctics i fonolls. Va ser l'únic plat que vaig deixar alguna cosa: les pells, no em van acabar de fer el pes...


  • Textures de xocolata amb regalèssia, cafè i toffee (amb "peta zetas, és a dir diòxid de carboni, que també hi era a d'altres plats)


  • Petits fours. Vam prendre cafè i una infusió especiada (mireu la carta de cafès i infusions que va posar Encantadíssimo, molt similar a l'actual)

I, per últim la carta del menú. Hi havia un altre menú degustació més llarg i la carta. Si voleu comparar, podeu veure la carta del 2009 a Encantadíssimo.

Menú

Restaurant L'Angle. Camí de Sant Benet de Bages. Sant Fruitós de Bages (Barcelona). Tel. 672 20 86 91. Molt recomanable.

1 comentari:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram! quin cap de setmana més ben aprofitat. M'ha vingut salivera només de veure els plats!

Petons!
Anna