L'altre dia el vaig descobrir al bloc de la La maleta de Boston, i els seus ingredients em van entusiasmar. Ho vaig fer i quina delícia... és com una mena de "tarta de Santiago" però enriquida, borrachuza, boníssima. El pastís va volar! (jo en vaig menjar més de la meitat!)
PASTÍS D'AMETLLA AL ROM
-125 gr. ametlla molta
-125 gr. sucre
-3 ous
-75 gr. mantega
-45 ml. rom (jo li vaig posar 50 ml. i a més de l'añejo de 7 anys que està boníssim)
-pell de llimona ratllada
Muntar les clares a punt de neu i reservar
En un bol barrejar els rovells i el sucre i batre.
Afegir la mantega fosa, el rom i la pell de llimona. Batre.
Afegir l'ametlla fosa i batre
Finalment les clares a punt de neu.
Forn preescalfat. Deu minuts a 200º i la resta a 180º
5 comentaris:
No m'estranya que volés, amb el rom que l'anima... je je je!
Et vas menjar la meitat tota sola? Vaaya golafre... ;)
Ualah! que bueno y sabrosón!!! Amb ron anyejo de 7 anys! Quina passada! petons!
Aquest estiu n'he fet una de molt semblant de La Zuccheriera (http://zuccheriera.blogspot.com/2008/04/la-receta-del-da-freccia-del-sud-al.html) però amb limoncello enlloc de rom. I a casa els va encantar! Així que el següent pas és fer una comparativa amb aquesta. Nyam!
Sí, Gemma, en vaig menjar més de la meitat però és que sóc molt golafre, tot i que s'ha de dir que és un pastís petit.
Cuina vermella, sí, vaig posar el rom de 7 anys per descuit, no recordava que tenia de 3 anys (és més barat i suposo que tp es notarà tant), tot i que diuen que, a més qualitat d'ingredients, més bo surt tot.
Mar, tens tota la raó, em dónes una molt bona idea. Vaig llegir la recepta però no em va entrar tan per la vista pq no conec el limoncello, però també li puc posar rom. Ho provaré segur!
Que ho sàpiga tothom: una vegada més vaig estar a punt de no arribar a temps de tastar-lo. Quan vaig arribar a casa ja en faltava la meitat...
Publica un comentari a l'entrada