dimecres, de febrer 27, 2008

Semproniana

la galeteta del cafèDissabte passat vam anar al restaurant Semproniana perquè ens havien regalat un dinar per a dos (quin meravellós regal!). El lloc i el menjar ens va encantar. L'Ada Parellada ens va explicar en què consistia el menú de regal:

  • Primer plat: un tast de sis primers, tres calents i tres freds (d'esquerra a dreta i de dalt a baix):

    1. Premsat de foie amb plàtan i suau de taronja
    2. Amanida de carxofes, pop i romesco
    3. Amanida d'arengada amb raïm, col, nous i mascarpone
    4. Arròs del Venere amb sobrassada i pinyons
    5. "Caneló de botifarra negra" (suposo que serà allò que surt a la carta de "Braç d'un gitano moreno").
    6. Llenties guisades amb embolcall de llagostins i ceps
    Especialment destacable l'arròs, amb sobrassada cruixent i l'amanida de carxofes; i pel Ru el caneló de botifarra negra amb salsa de formatge.

  • primer plat
  • Segon a triar entre dos peixos (turbot o esturió) i dos de carn. Nosaltres vam triar la carn: llom de xai amb salsa agredolça i canetó amb puré de blat de moro, tot i que al final el puré de blat de moro acompanyava el xai i el canetó (mig ànec petitó) tenia una altra salsa i un montadito de patata molt bo. Tot deliciós.

  • llom de xai amb puré de blat de morocanetó (mig ànec petit)

  • Postres a triar entre els de la seva carta: vam escollir tiramisú i delirium tremens de xocolata, amb xocolata fosa per sobre.
Aigua, vi, cafès i una "galeteta" enorme i molt bona (la de la foto inicial). Per la pinta m'ha recordat el lavash, un pa cruixent armeni que recull l'Aprendiz de panadero, però no sé si serà una recepta semblant. Aquesta galeta estava molt bona: fina, cruixent, banyada amb mel i coberta de sèsam.

Semproniana. Rosselló, 148, entre Aribau i Muntaner, 93 453 18 20.

L'única crítica és que la seva pàgina web no es pot obrir amb Firefox, si l'obriu amb IE trobareu la carta, el menú de regal i la possibilitat d'apuntar als vostres nens de 4 a 10 anys al Patacuchi, un taller de cuina que fan els dissabtes al migdia. Nosaltres els vam veure passar entre les taules tot feliços amb el seu barret i davantal de cuiners. A destacar també la decoració del local, una barreja d'elements antics i divertits.

porta d'entrada al lavabo de dones
terra

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord!! Aquest restaurant és bonissim!! Jo he tingut la sort d'anar-hi dos vegades i m'ha encantat!! Ara em faltarà provar aquest fantàstic menú regal!!

Gemma ha dit...

Això sí que és un bon regal! Quina sort!!!!