dilluns, de gener 26, 2009

Llibreries de Barcelona. Secció gastronomia.

Portada llibre

Tinc a les mans aquest llibre: Mercè Bausili i Emili Gasch. Llibreries de Barcelona: una guia per a lectors curiosos. Barcelona: Columna, 2008. 211 p. Molt interessant i molt recomanable. Un llistat de llibreries amb comentaris molt clarificadors. Pel que fa al tema de la gastronomia en comenta dues:
  • La librería gastronómica. C. Ausiàs Marc, 25, 1r. 08010 Barcelona 93 318 20 80. Metro Urquinaona, montagud@montagud.com, http://www.apicius.es. “Promoguda per Montagud Editores, editorial centenària de revistes professionals (Molinería y Panadería des del 1906, La confitería española des del 1930, Apicius, Cuadernos de Alta Gastronomía des del 2003), ofereix a la botiga i per internet una àmplia oferta de llibre professional i de divulgació de la gastronomia i de la restauració, a més, és clar, de la producció pròpia. També comercialitza material de cuina per a professionals" (p. 39).
  • Know Food. Llibreria gastronòmica. C. Penedès, 11, 08012 Barcelona. Tel 93 368 90 43. Metro: Fontana. Oberta l’octubre del 2007 per Sergi Tort, de formació periodista i amb pràctica culinària a Oxford. El fons, que de moment no és abassegador, té una gran ambició, que abasta des de llibres per a nens, tant per alimentar-los a partir de la lactància com perquè prenguin els primers contactes amb la cuina, fins a la narrativa a l’entorn del menjar, passant pels receptaris degudament classificats per cultures i geografies, l’alimentació per a gent amb dificultats, els vins, la crítica gastronòmica i les concebudes guies de restuarants. Hi podreu adquirir, per cert, totes les guies Michelin, en cas que no s’exhaureixin, com va succeir els primers mesos de funcionament de la llibreria amb la Michelin de Nova York, que segurament passarà a la història, de moment, com el període de l’allau de catalans a la big apple. També hi trobareu revistes i alguns estris de cuina molt seleccionats." (p.133)

7 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Ieps!! gràcies per les adreces!! petons.

Anònim ha dit...

El fotolog del Bisteles si que és maco i de les cuinetes

Ivana ha dit...

M'HO apunto!!
Gràcies

Mai ha dit...

Queda anotat,gracies per l´informació.
ptnts

Gemma ha dit...

Apuntat! Hi haurem de fer una visita ;)

Cuinagenerosa ha dit...

la llibreria gastronòmica del carrer ausiàs march deu ser nova, perquè vaig treballar quinze anys a pocs metres i la desconeixia. moltes gràcies per les adreces.

Laura (Recetas Trucos y Tips) ha dit...

una informació molt interessant.
Gràcies!