dilluns, de juny 09, 2008

Pastís de formatge

pastís de formatge

Veient l'altre dia el pastís de formatge de La cuina en bolquers, em va venir molt de gust fer aquest clàssic dels postres. En aquest cas amb una base de galeta que és totalment prescindible (calories que et pots estalviar); la propera vegada que el faci no en posaré perquè el protagonista absolut sigui el formatge. Surt boníssim!

PASTÍS DE FORMATGE

3 ous
200 gr. formatge per untar (tipus Philadelphia)
3 iogurts de llimona (el podeu combinar o canviar per naturals)
3 cullerades soperes de farina de blat de moro (Maizena)
9 cullerades de sucre (o menys si el voleu menys dolç)

Base de galeta: paquet de galetes (Núria integral) triturades, 60 gr. mantega i una mica de llet. Mentre fem el farcit el deixem a la nevera.
Separem els rovells de les clares i fem aquestes últimes a punt de neu. Es barregen els ingredients: formatge, iogurt, sucre, rovells, maizena i per últim afegim les clares.

Forn preescalfat i deixar a uns 180º durant una hora ben bé (potser abaixar el foc cap al final)

La Myriam el cobreix amb paper d'alumini que treu 15 minuts abans de treure'l del forn. Suposo que és perquè no pugi en excés i després es trenqui pel mig (el que em va passar a mi, per cert).



7 comentaris:

Mònica ha dit...

Hola, sóc la Mònica i he arribat al vostre blog gràcies a l'Iban, de fet suposo que tots arribem a tots, els que ens apassiona la cuina, es clar.
Bueno doncs no em canso de felicitar a la gent i donar les gràcies per les vostres idees i concells. Només espero algún dia tenir un blog com els vostres.
Gràcies. Us puc posar un link al meu blog?

Cuinagenerosa ha dit...

ro, rl pastís fa molt bona cara, jo fa temps que no en faig, però quan en feia hi posava formatge havarti i també quedava molt bo.

Anònim ha dit...

T'ha quedat genial!!!! El paper d'alumini li poso perque sino se'm crema tot, cada forn és una història...

Felicitats perquè està excel·lent!

Gemma ha dit...

Jo també el vaig veure al blog de la Miriam i em va fer molt bona pinta... segur que el faig!
Perque no se m'esquerdi, jo el poso 20 minuts a 180º i després el baixo a 170º. Així es daura però no s'infla tant...

gemma ha dit...

Fa anys (des que anava a l'institut!) que el preparo igual! Només que hi poso 7 cullerades de sucre (no sóc llaminera) i els iogurts 2 naturals i un de llimona. És ràpid i boníssim!

canela ha dit...

Ro, t'ha quedat un pastís de formatge xulo i llaminer. Quin aspecte més bo que té. Felicitats, li donaria una bona mossegada.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Ei, molt bona pinta aquest pastís, i sembla fàcil de fer. Demà passat tinc reunió d'avaluació a l'escola on treballo i una companya ha dit que portarà pastís de formatge per endolcir una mica la jornada. Espero que no es faci enrera; si li surt tan bé com a tu ens lleparem els dits!