divendres, de maig 23, 2008

Pa de motllo (super) enriquit

una super llesca

És la primera recepta de "pa de motllo" que fem i, com no tenim motllo adequat (queda pendent utilitzar el del plum-cake amb alguna mena de tapa), l'hem fet amb la panificadora. El resultat... boníssim però accidentat.

La recepta l'he tret del bloc de la Bea on explica que és un dels seus favorits. El problemes van venir de la quantitat d'ingredients que eren un pèl massa per a la mida de la meva panificadora i aquesta es va desbordar (mireu la foto del final). Amb tot, ha quedat boníssim, fixeu-vos que és un pa molt enriquit. El proper cop faré la meitat d'ingredients i potser posaré menys llevat.


PA DE MOTLLO ENRIQUIT (El rincón de Bea)
  • 120 gr. mantega (temperatura ambient)
  • 2 ous
  • 200 gr. llet
  • 10 gr. sal
  • 25 gr. sucre
  • 500 gr. farina de força
  • 50 gr. llavors de rosella
  • 2 sobres de llevat sec (Maizena panaderia; la recepta diu 40 gr. llevat fresc i 1 sobre= 5.5 gr.=14 gr. fresca; tot i que potser és massa).
Es posen a la panificadora tots els ingredients amb aquest ordre, vigilant que el llevat no toqui ni la sal ni cap líquid. Programa 1 de la panificadora Moulinex, 1 kg., daurat mig. Tres hores i 18 minuts i voilà ... còmode, ràpid i net.

Congelat queda perfecte. Em queda pendent la possibilitat de comprar un motllo específic com el de la Su i fer-lo al forn. La propera recepta de pa de motllo que vull provar és la de la Su que és menys enriquit i, per tant, menys calòric.

panificadora desbordada

7 comentaris:

Marta ha dit...

T'ha quedat estupendisim. Menuda pinta. Jo provaría a fer 3/4 parts de recepta. A veure que tal

Besets

Gemma ha dit...

Uau, la foto del pa sobreeixint de la màquina és espectacular!!!
Té una pinta molt bona, pels ingredients s'assembla molt al pa de llet que em comentàveu l'altre dia, oi? És que ja he triat per quines receptes començar: el pa de llet (ara ja dubto afegir-hi nous o llavors de rosella!), un pa a l'ancient que em va recomanar la Gemma de bcnmonamour i un bolo de xocolata de tipus brioix... Avui a la tarda compro el singredients que em falten i demà m'hi poso. Ja us explicaré l'aventura!

Ester ha dit...

Aquest pa fa molt bona pinta i segur que el vostre petit li ha encantat
Ester

a n i s h i ha dit...

Divino, quina força, prova a fer com diu Marta 3/4 parts de la recepta i compra el recipient que diu Su, jo el tinc i va fantastic, el pa surt com un bloc cuadrat, t'agradara, no es car, val la pena.
Petonets.
Ana

La Taula d'en Bernat ha dit...

Hola Ro,
darrerament no t'he escrit gaire perquè tot aquest món del pa encara em fa força respecte. A més, estic a dieta, i al pa no m'hi puc ni acostar. De totes maneres, vaig llegint les teves receptes i me les guardo per més endavant.
Realment, tots aquests pans ja no es troben a les fleques d'avui en dia. Moltes felicitats, fornera!

Ro ha dit...

Marta, faré la meitat que la recepta és fàcil de dividir en 2 i així potser? en menjo la meitat

Gemma, a veure quines meravelles fas amb la maquineta. El pa de llet amb nous i aquest són molt recomanables i el pa a l'ancienne també (tothom diu que és molt fàcil però jo no ho veig tant -ho va fer el Roger- però és mooolt bo). I a veure quin brioche fas.

Ester, em sembla que d'aquest no li hem donat al petitó... pobret li dono molt poc dolç de moment, però els pans li agraden molt.

Ana, m'estic pensant allò del motllo (a veure si el trobo), però de moment amb la panificadora és més fàcil encara (això sí, no queda tan bé)

Anna, ja he llegit les teves andances amb la dieta Montignac, nosaltres fem justament la contrària (i ja comencem a notar l'efecte contrari, és clar). Però el pa (i el sucre a mi) ens agrada molt. No sé què farem amb l'operació biquini!

Eva Flores ha dit...

Hola Ro,
Com que tinc la mateixa panificadora que la teva he fet la recepta amb la meïtat d'ingredients (més o menys) i ha sortit boníssim.
Ah! He penjat les fotos al meu bloc fent referència al teu.
Ks!