divendres, de març 28, 2008

Pesolada a Sant Andreu de Llavaneres

tatin de poma caramel·litzada
Dilluns vam anar a Sant Andreu de Llavaneres a gaudir d'un dels menús de la 14a edició de la Pesolada de Caldes d'Estrac. Es tracta d'una jornada gastronòmica, vigent fins el 27 d'abril, on diversos restaurants promocionen amb un menú especial l’anomenada "perla del Maresme", el pèsol de la floreta, una variant autòctona que es distingeix per la seva dolçor. En aquesta edició hi participen 16 restaurants, la majoria de Caldes però també alguns restaurants de pobles veïns com Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Sant Vicenç de Montalt.

Nosaltres vam triar el menú de Il Porto, al port Balís de Sant Andreu de Llavaneres, just al costat de l'estació de tren (que és com hi vam anar, malgrat que el restaurant ofereix 2 hores de pàrquing). Vam gaudir molt, tant del menú (boníssim tot) com del tracte i en especial per la cura que hi ha dels nens: trones, joguines, amabilitat i canviador de nens al lavabo (que no sempre és fàcil de trobar).

El menú es va iniciar amb una copa de cava i, de primers, pèsols ofegats amb botifarra de Lleida i cassola de pèsols amb cloïsses. Excel·lents -i abundants- tots dos, en especial el segon.

Pèsols ofegats amb botifarra de Lleida
Cassola de pèsols amb cloïssesEls segons també molt correctes: tagliatta de vedella a l'oli de romaní i cueta de rap a la Maresma.

tagliatta de vedella a l'oli de romaní
cueta de rap a la Maresma
Les postres, espectaculars, casolanes i molt bones: tatin de poma caramel·litzada (la foto que encapçala aquesta entrada i que vull fer aviat) amb gelat de vainilla i tiramisú.

tiramisú
Tot plegat, amb aigua i panets (molt bons, a triar, nosaltres vam tastar la xapata i el de nous i panses), cafès a banda, 30 € per persona. Molt recomanable.

Il Porto Restaurant. Port Balís, local núm. 2, Sant Andreu de Llavaneres. Tel. 93 792 79 29

8 comentaris:

gina ha dit...

doncs hi haurem d'anar.

Anònim ha dit...

eiiii, què bó! Péssols del Maresme! Quina enveja!
Moltes gràcies pels comentaris tan xul·los que ens heu deixat al bloc aquests dies... M'han emocionat ! ;-)

Salut!

Lurka ha dit...

Cada any quan arriben aquestes dates, penso, en anar a fer una pesolada i encara ho he fet. Tenia entès que sortia molt mes car que el que vosaltres comenteu, així que, gràcies per la recomanació!!.

Ro ha dit...

Lurka, si cliques a l'enllaç de pesolada veuràs tots els menús i preus que oscil·len entre 30-45 €, alguns inclouen les begudes i el cafè. Així un es pot fer una idea abans d'anar.

Perol y Mortero ha dit...

Ay hija, porque no pones un traductor en tu blog. Me encanta la cocina catalana. He estado en varias ocasiones en Cataluá y me enamoré de su cocina.
Pero vamos, que si no puedes no pasa nada, que ya me buscaré yo la manera de traducir tus recetas.

Saludos

Ro ha dit...

La cocina mía, gracias por avisarnos. Pusimos un traductor hace tiempo pero al hacer cambios en la página ¡desapareció! (no nos habíamos dado cuenta). Hemos puesto uno que, aunque tarda un poco, da buenos resultados. Hace algún año estuve en Sevilla y quedé encantada de la comida y sobretodo recuerdo los desayunos con un ¿mollete? de pan (un pan excelente) con tomate rallado por encima y aceite. Un beso

starbase ha dit...

Molt bona idea, gràcies.

canela ha dit...

Aquestes dades són molt útils per als que gaudim gastronòmicament d'algun cap de setmana. Moltes gràcies.

canela