dilluns, de desembre 24, 2007

Fast Good

Fast Good: amanida, vinagreta i postresL'altre dia vam dinar a Fast Good, el restaurant de menjar ràpid iniciativa del Ferrà Adrià i dels hotels N-H. Al web de El Bulli ens ho expliquen:
2004. Neix el Fast Good. Aquest concepte neix d’una pregunta: es pot oferir un menjar ràpid, a un preu raonable, i que sigui sa i de bona qualitat? La resposta ha estat Fast Good, proposta de restauració creada per Ferran Adrià i gestionada més tard per NH Hoteles, que representa la voluntat de dignificar, per dir-ho així, la cuina ràpida.
I fa pocs dies, l'11 de desembre es va inaugurar una nova seu aquí a Barcelona, a Balmes, 127 que és la que vam visitar i ens va agradar molt. Pots trobar amanides, entrepans, hamburgueses, gelats ... tot molt bo i de qualitat. No és barat per ser un menjar "ràpid" però la qualitat ho justifica. Més endavant teniu el ticket del nostre dinar.

El procediment és el següent: a l'entrada agafes una cistella i la vas omplint del que vols (tens entrepans, begudes, amanides i postres en neveres) i a caixa demanes el plat calent (si vols) que després et porten a taula un personal molt amable. Nosaltres vam demanar:
  • Amanida de pasta amb albergínia. El Ru va triar vinagreta d'all cremat.
  • Amanida d'enciams amb parmesà (amb fruits secs, crema de formatge, raïm ... boníssima). Amb vinagreta d'oli oliva, vinagre de Mòdena i fum (i el que li donava un toc especial era precisament el fum... què bo!)
  • Hamburguesa italiana, de vedella (pots triar el pes) amb pa d'hamburguesa, ruca, tomàquet confitat i gorgonzola fos: boníssima també. Aquí teniu una fotu quan ja estava quasi acabada (no ho vaig fer abans!)
  • Flam de xocolata (de La ermita de San Pedro) molt bo.
  • Brioche amb mousse de xocolata blanca. També molt bona.
hamburguesa acabant-seAixò sí, moltes de les propostes que surten a la web no les vam trobar, suposo que perquè tot just estan començant. I, per cert, repassant ara el tiquet veig que no ens van cobrar les vinagretes (al restaurant t'ofereixen oli i vinagre per poder amanir però si vols els seus preparats els has de comprar).

ticket de caixaMolt recomanable, això sí, és menjar ràpid, de qualitat però poc "estètic": les amanides es presenten en recipients de plàstic i tot està embolicat. Molt útil per agafar i emportar de pic nic.

Fast Good. Balmes, 127. Barcelona. De 12 a 0 h. de dilluns a diumenge. Tel. 93 452 23 74

6 comentaris:

gemma ha dit...

Jo vaig estar sopant al setembre al de Madrid i, tal i com heu dit, no és barat per a ser menjar ràpid però estava tot molt bo.

I justament avui hem intentat dinar al de Balmes però al ser la nit de Nadal tancaven aviat, era massa just i no ens hi hem quedat. Un altre dia serà :-)

Bon Nadal família!

Lurka ha dit...

Em va perfecta aquesta referència vostre perquè uns amics hem decidit passar per allà el pròxim dia que ens reunirem per menjar.

Irisibula ha dit...

Ui, doncs hi aniré perquè crec que no em queda gaire lluny de casa. Gràcies per la recomanació!

Ru ha dit...

Si som estrictes, l'hamburguesa tampoc ens la van servir tan ràpidament, segurament perquè no les tenien fetes i amuntegades sobre una font de calor esperant que algú les demanés. Les van fer al moment i es notava.

Val la pena anar-hi si us ve de gust una hamburguesa diferent -per exemple amb tomàquets secs i gorgonzola- i no voleu perjudicar-vos la salut amb segons quines substàncies de procedència més que dubtosa...

Anònim ha dit...

He oído hablar de este sitio, pero nunca lo he probado, gracias por el consejo. Lo de la foto que pone "brioche", así de lejos, parece un "bollo de mantequilla" de los del otro día en mi blog :)
Y el postre es de una marca de Cantabria que hace unos lácteos de lo mejorcito. Yo suelo tomar sus natillas y flanes de queso, que solamente tienen leche, azúcar y huevo. Así que no van mal encaminados los del fastgood, no.

Chef Jeena ha dit...

Hi there you have such a lovely blog. I have a blog also here is my link Food Recipes

Let me know if you would like to exchange links. Thanks Jeena x