dimecres, de novembre 21, 2007

Pan de miel

pan de mielAvui m'he decidit a fer una recepta que em van donar fa mesos, l'origen de la qual era una noia llatinoamericana (no recordo d'on exactament). El més curiós és que no en tenia cap altra referència: ni l'havia tastat, ni l'havia vist, ni tenia molt clar que amb aquests ingredients (fixeu-vos que no hi ha cap greix) pogués sortir bé. Únicament qui m'havia donat la recepta m'havia comentat que era molt bona i els ingredients em resultaven prou atractius. I la veritat és que ha sortit perfecta! No sé si és un dolç típic d'algun país o simplement una recepta més; he trobat referències a internet de diversos països llatinoamericans, però res més. Bé, i aquesta és la recepta:

PAN DE MIEL

2 mides de llet (jo he utilitzat la mida clàssica del "iogurt", un vas petit de flam d'aquests de llauna; a la recepta deia "tazas")
4 mides de farina de blat
1 mida de sucre
1 mida de mel
3 ous
Ratlladura de taronja
1 cullerada de canyella
2 cullerades de llevat químic (Royal)
Un polsim de nou moscada

Es barregen els ous, el sucre i la llet. S'afegeix la farina (amb el llevat, la canyella i la nou moscada) passada pel tamís. Per últim afegim a poc a poc la mel (si està solidificada es pot posar al bany maria una mica perquè torni a estar líquida). Es fica al forn calent, a 200º, fins que estigui fet (quan clavem un ganivet i no s'hi enganxi la massa).
El resultat és una massa compacta, dolça, de gust molt bo i contundent que atipa molt. Tot i tenir un regust a "bizcocho", la textura no té res a veure perquè no és lleugera sinó densa, però a diferència de l'altre omple molt més. Està francament bona i segur que repetiré la recepta.

6 comentaris:

Gemma ha dit...

Doncs per no tenir gaire informacio de la recepta, t'ha quedat espectacular! Estic segura que per esmorzar ha d'estar bonissim, amb el gustet de la mel....

Ro ha dit...

Sí, i fins i tot recorda una mica a una mena de torró: sabor intens, textura densa, molt bo. Molt recomanable.

Carlos ha dit...

Me encantó tu receta

Marta ha dit...

M'ha encantat la recepta!! Segur que la prove prompte

Anònim ha dit...

Qué curioso, no lleva ninguna grasa además de la leche... ¿es como una galleta? ¿o más tipo shortbread? entre la canela y la naranja sí que tiene que estar rico, sí....

Ro ha dit...

Sí Iban, jo tb me fijé en eso y mientras estaba en el horno pensaba que quedaría una basura pero no, está muy rico, es muy denso, como una especie de turrón. Es como un bizcocho condensado, en vez de esponjoso, concentrado. Y no sabía nada de los shortbread (lo he buscado y según leo tienen mantequilla). Pero no es galleta, es bizcocho-condensado-aturronado (eso sí, turron blandito, de jijona)