dilluns, d’abril 23, 2007

Pa de Sant Jordi

pa de Sant JordiPa de Sant Jordi

Avui 23 d'abril toca, a més de llibre i rosa ... pa de Sant Jordi, el que tradicionalment fan els forners de Catalunya amb sobrassada i formatge per representar les quatres barres de la senyera i amb nous per a la cobertura exterior. Tot plegat... boníssim i molt tendre. Jo ja m'he cruspit un i en tenim un altre per aquesta nit.

Hi ha qui ja s'ha atrevit a fer-lo, i amb molt bona pinta. Nosaltres de moment no podem perquè no tenim encara panificadora, tot i que ens ho estem rumiant seriosament.

6 comentaris:

Abel ha dit...

HOla, no coneixia l'existenica d'aquesta recepta i m'ha agradat molt, a més m'encanta la sobrasada, el formatge i el pa, osigui que ha d'estar genial.

Volia enviar-vos un e-mail, però no he trobat com fer-ho, així que ho deixo com un comentari :) Fa poc vaig crear un blog dedicat a la reposteria http://web.mac.com/abelsingla i m'agradaria afegir un enllaç al vostre blog, espero que no sigui cap inconvenient, el meu e-mail és: abelsingla@mac.com

Vagi bé,

Abel

Abel ha dit...

Moltes gràcies pels elogis i per l'enllaç Roser. :)

La recepta del tiramisu la vaig fer fa motl de temps i en vaig fer una foto per casualitat i la vaig aprofitar però per aquells temps no se m'hagues pas acudit que acavaria fent aquest blog, sigui com sigui espero penjar ben aviat la recepta del tiramissu i si em dones l'email tan aviat com pugui te l'envio. En tot cas la vaig treure d'un llibre que es diu "Passion por el chocolate", però no recordo l'autora ara mateix.

Per cert, penjaré l'enllaç a la teva web així que actualitzi la web amb una nova recepta (espero que avui o demà com a molt tard)

Salutacions

P.S: es una copia de la resposta del meu blog.
P.S2: Hi ha un petit error en el nom del enllaç que m'has posat, és aigua, t'has menjat la "i" :) Res greu.

Anònim ha dit...

Estimats Ru i Ro:
Em recomaneu algun forn o pastisseria per comprar-ne? Mai m'ha acabat de convencer-me la idea (ho trobo un invent molt comercial), però crec que és un prejudici injust.
Així que l'any vinent en compraré. Però on? Espero el vostre sab consell...

Besets!

Ru ha dit...

Massitet,

Nosaltres som fans absoluts del forn Mistral (Barcelona)i del Forn Bertran (Badalona). Els webs respectius no fan honor als establiments ni a les seves especialitats, però com a mínim hi ha les quatre dades bàsiques. A tots dos hi ha un munt d'especialitats de pa i pastes -dolces i salades- de tot tipus. Segur que n'hi ha molts altres que valen la pena, però aquests dos no ens han fallat mai.

PD. És cert que això del pa de Sant Jordi és més una qüestió comercial que cap altra cosa, però a mi personalment em sembla un encert reunir en un pa les nous i la sobrasada. Haurem d'esperar a l'any que ve, però ;-)

Anònim ha dit...

Hola Ru!
Moltes gràcies per la recomenació. Conec el Mistral i encara que m'enxampa lluny de casa és un forn on m'agrada comprar. O sigui que m'encanta la recomenació.
Si es aquest forn, el meu prejudici "comercial" perd un pel de força...

Massitet

pa de sant jordi ha dit...

Jo sempre acabo comprant-lo al forn Montserrat, just davant del cinema bosque.

A mi m'és igual que sigui comercial, aquella barreja de gustos es el que compta!!!