divendres, d’agost 25, 2006

Els Roures

El plat del dimoniSi mai aneu al Berguedà i busqueu un bon restaurant per dinar, a la carretera dels Rasos de Peguera, més o menys a l'alçada d'Espinalbet (al kilòmetre 4) i dins del terme municipal de Castellar del Riu, hi trobareu Els Roures. És un restaurant de muntanya que basa la seva oferta en els productes del Berguedà -bolets, pèsols negres, embotits, vedella...- i que, a mig camí entre la recuperació de la cuina tradicional i la innovació, ofereix una cuina cuidada i elaborada a uns preus més que raonables. Recomanem especialment les patates emmascarades -patata bullida, posteriorment aixafada i passada per la paella amb carn de botifarra negra i acompanyada de cansalada viada- o, si sou agosarats, el plat del dimoni, una síntesi entre els productes de conserva i els autòctons, que combina les patates emmascarades amb col en vinagre, olives negres, una arengada, cansalada viada i una mica de bitxo. Segurament deu el nom als gustos forts del vinagre que conserva la col, la sal que conserva l'arengada i el bitxo que ho acompanya tot.
Els segons es basen principalment en la carn a la brasa -xai, porc, vedella, pollastre, conill- o guisada -vedella amb bolets; mentre que les postres sorprenen per la seva elaboració. Una de les millors opcions de la zona, sense cap dubte.

Els Roures

Ctra. dels Rasos de Peguera, km 4
08619 - Castellar del Riu
Tel: 938213561
Fax: 938212597
els_roures@hotmail.com
http://www.rouresbergueda.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

El millor lloc per desconectar.Bon menjar, servei, i ara amb els apartaments i servei de jacuzzi.. immillorable!!!