dilluns, de juliol 24, 2006

Jugant amb el wok

Fa dies que vaig comprar uns noodles xinesos -de la marca Blue Dragon, que són els que hi havia- i no trobava el moment de fer-los, però avui finalment m'he decidit. Després de mirar-me múltiples receptes orientals i les tècniques de cocció del wok, he optat per fer un poti-poti com m'ha vingut de gust i amb el que tenia més a mà. El resultat són uns noodles amb vedella molt bons.

Ingredients (per s dues persones):
  • 250 gr. de vedella tallada molt prima i a tires
  • 1 ceba tendra grossa
  • 1 pebrot verd
  • una cullerada de fino La Ina -no tenia licor d'arròs i m'ha semblat un bon substitut ;-)
  • una cullerada de salsa de soja
  • una culleradeta de farina de blat de moro
  • unes gotes d'oli de sèsam
  • un paquet de Medium Wheat Wok Noodles (300 gr.)
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. He tallat la carn a tires i l'he deixat macerant vint minuts amb la farina, el fino, la salsa de soja i l'oli de sèsam.
  2. Passat aquest temps i amb el wok molt calent he saltejat la carn el temps just de coure-la i que quedés molt tendra, amb una mica d'oli.
  3. He reservat la carn i he posat la ceba tendra, remenant constantment. Al cap d'una mica, el pebrot, a foc més aviat alt i mirant que no es cremi.
  4. Tot seguit hi he afegit els noodles i la carn, coent-ho tot junt uns tres minuts i sense parar de remenar.
  5. Una mica de sal, una mica de pebre i una mica més de salsa de soja (al gust).
Per ser la segona o tercera incursió amb el wok no està gens malament. Potser faltaria alguna espècie exòtica, un pèl de picant, però com a aproximació primerenca no està gens malament. Veurem què hi diu la mestressa...