dimecres, de gener 23, 2008

Pa de llet

pa de llet

Una altra de les receptes que venien amb la panificadora i que encara no havíem tastat: el pa de llet. Està BONÍSSIM. De fet, és com un pa bàsic però la mantega i la llet li donen un gustet encara més bo. Exquisit per esmorzar. No és dolç però té un gust més bo que el pa "normal" i congelat també queda molt bo després.

PA DE LLET

Mantega: 40 gr.
Sal: 1 cullerada cafè
Sucre: 2 cullerades soperes
Llet: 200 ml
Farina: 310 gr.
Llevat sec forner: 1 cullerada cafè

Programa 1 Panificadora Moulinex, 500 gr., daurat alt

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Veo que le estáis sacando chispas a la panificadora últimamente, bien hecho!!
A mi el pan de leche me gusta, precisamente, para cosas saladas, por el contraste. Como las medias lunas de chorizo de pamplona o jamón que había en las merendolas de cumpleaños cuando eramos pequeños (algunos seguimos haciéndolas)
Que alguien me pase la mantequilla, ¡rápido! :)

Unknown ha dit...

Hola!
tastaré les vostres receptes. He posat el vostre blog al meu.
Animeu-vos a tastar el "meu" pa de carbassa!
elreceptari.bloggspot.com

Anònim ha dit...

Pa de llet? pa de calabaça?? el Pa és el cos de Cristu deunostrusenyor i vosaltres l'ofeneu tacant el trigu que ens donen els camps amb tantes porqueries.

Anònim ha dit...

Hola!!

vaja que bé que us va quedar :-)

jo estava provant la nova panificadora del Lidl i aquest que feia tant bona pinta no m'ha pujat :-(

quan dius Llevat sec forner vols dir llevat en pols? sobrets de Royal, vaja? perquè és el que jo li he posat i em temo que ha sigut l'error, el pa no ha pujat gens, s'ha quedat com una massa cuita.

i ja de pas, tinc un altre dubte... la mantega, la fons? o la fas pomada? jo no m'he atrevit a posar-la freda i la he fet crema a base de batre-la.

he fet servir el programa 2 de la Bifinett (pan esponjoso) i he variat els ingredients perquè fos un pa de 750 gr. (li he posat la meitat més de tot)...

amb la bona pinta que feia, quina ràbia!

Ro ha dit...

Anònim,

el problema és el llevat! El sobre Royal és llevat químic (per fer dolços normalment) però per fer pa, necessites llevat de forner (levadura de panadero). Als súpers trobaràs en uns sobrets semblants, però de la marca Maizena i Vahiné, però ha de posar: levadura de panadero.

En aquesta pàgina ho expliquen molt bé.

Respecte a la mantega no ho tinc molt clar, potser millor pomada, no tan freda.

Eva Avellà ha dit...

Hola, després de buscar ibuscar per la xarxa alguna panificadora interesaant i llegir moltes i moltes opions, em acabat espetegant en el vostres blog, i veient els pans que us surten ens hem quedat enganxats, ens prodrieu aconsellar sobre quina es la millor (qualitat-preu) panificadora del mercat?, i també, els pans que surten son sempre de motllo, o poden ser del tipus pagès, gràcies. Felicitats pel blog.
Eva, Tristany i Iñaki.
El nostre mail es lanoguerola@gmail. com

Ro ha dit...

Eva, Tristany i Iñaki, ja fa temps que no estic al dia de panificadores pero si no ha canviat la cosa tothom en parlava molt bé d'una que venen al Lidl (només en una època determinada per això). Es a dir qualsevol panificadora serveix i quan menys us gasteu millor perquè més o menys fan el mateix. Ara, la majoria només fa pa de motllo perquè és el motllo on es fa. La Moulinex va treure (i veig que ara surt anunciada per la tele) una que permet fer baguetes. Ho podeu mirar al seu bloc.

En tot cas, si voleu fer pa, no necessiteu la màquina (únicament que ho fa ella tot, tot i que si voleu pagès heu de treure la massa i posar-la al forn), podeu fer-lo a ma i ficar-lo al forn. Us recomano la web de l'Iban, que és un mestre forner. A més fa cursets la mar de interessants (mireu la pestanya "cursos de pan": http://tequedasacenar.com/

panificadora.top ha dit...

El tener una panificadora en casa ha sido una de las mejores ideas que haya podido tener, si que me gustado mucho el comprarla para complacer a mi familia, sobretodo a los ma pequeños con su delicioso, suave y esponjoso pan dulcen para servirles de merienda. hasta el mismo pan de molde para el desayuno de las mañanas.