dijous, de febrer 07, 2008

Comprant farina

la meva compra

Des que vam comprar la panificadora he estat buscant als súpers farina de força. Recordo que feia temps encara en trobava a les botigues habituals però actualment no n'he vist. Per això, seguint el consell d'Iban (trobareu a la seva entrada una fotu i explicacions molt interessants de la botiga), vaig anar a la Jaime J. Renobell i ... quin paradís!

Només vaig comprar el que hi ha a la fotografia: farina de blat de força bio (n'hi ha de tot tipus, però vaig optar per aquesta perquè no era molt cara, a 1.45 € el quilo) i sucre mascavo. De fet, vaig confondre el tipus de sucre i ben bé no sé què en faré, això sí, està boníssim tot sol. A la botiga podeu trobar tot tipus de farines, de llegums, d'espècies, de fruits secs... fins i tot de llaminadures. Molt recomanable la visita, només necessitareu un carro o algun mitjà per poder transportar tot el que compreu.

Ah!, i el que es pot veure també a la foto és una pala per tallar massa de pa. Va ser una demanda del Ru que, a partir dels sempre bons consells del "mestre forner", vaig poder comprar molt a prop de la Renobell per poc més de 3 €.

Jaime J. Renobell: llegums, fruits secs, llaminadures, aliments biològics i d'importació. Passeig Picasso, 34, 08003 Barcelona. Obert de 9.15-13.30 i 16.15-19.30, dissabte tarda tancat.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

ei! em fa l'efecte que conec la botiga, més aviat el material, perque quan em van regalar la panificadora venia amb uns quants quilos de farina de regal. Ja ho preguntaré als reis...

Anònim ha dit...

Qué guay que fueras a Renobell. Yo al principio iba con la bici sin más, pero ultimamente me llevo mochila/alforja...y llego a casa siempre cansado del peso!!
Yo uso normalmente su harina de fuerza normal (iba a 80 y pico, ya está en 92 céntimos). Y les he comprado de casi todas! La de centeno integral es muy buena y aromática. El otro día justo cogí semolina fina para un pan marroquí: riquísima. Hay una mujer marroquí muy simpática que me indicó la receta; yo le dije como hacer masa madre ;) También les he usado espelta, cebada, azúcares, cereales,pasas, arroces (los tienen buenos baratísimos, DO Valencia, DO Delta Ebro, DO Calasparra, salvaje negro y verde)... de tó! El azúcar puede que sea el mismo (lo he visto escrito de muchas maneras). En Inglaterra, donde lo descubrí, lo hay de muchas variedades, "light" muscovado, "brown" muscovado, etc. Puede que esta tuya sea más light. Creo que la última vez que he ido no tenían justo una que suelen tener, de melazas muy oscura (en esos tambores con una bolsa de plástico para no pringarlo todo). Seguro que el azúcar te va fenomenal. Qué bueno lo de la pala, tenemos la misma!! Me quedé con ganas de comprarme una pala de horno de panadero, pero esperaré a hacerme un horno de ladrillo. Bueno, de hecho ahora casi tenemos los mismos materiales! Así que todo debe ir bien! :)

Anònim ha dit...

A jo també m'agrada molt es pa, as poble meu només n'hi havia un de forn, però ara ho fan servir de cotxeria i es pa arrib fet de Ciutadella, coses de sa modernitat.
Panticolari, m'agrada molt es teu nom, imagin que tu tampoc tens cap weblog perquè no surt s'enllaç, però si que tens panifcadora. Jo no tenc ni una cosa ni s'altra.
S'altre dia vaig estar cercant panificadores per sa web i n'hi han a dojo, quina me recomanau? Que sigui senzilleta d'emprar, perquè me fa una mica de respecte. Jo no som gaire bon cuiner com voltros.
Fins prest.

Anònim ha dit...

El Sr. Renobell pot estar content amb vusaltrus colla de dropus. Amb el bombu que li doneu als seus productes ja no li cal fer publicitat.

Ah! i que sapigueu que jo abans li comprava llenties però un dia vaig trobar-m'hi una pedra i vaig quedar-me sense pinyus... però el vaig perdonar perquè no m'agrada la xenufòbia i sóc un admirador de la Barcelona més snob!!

Anònim ha dit...

Uhhhh! Ro quina biblioteca particular més maca que tens. Uns autors de primera línia: Savater, Valdano, Ángel Capa, Losantos i Lepard.

Deixeu-vos d'òsties que a dingú se li escapa que el millor pa és de gasolinera!

Anònim ha dit...

Hola, som jo una altra vegada.
Vos volia dir que avui al cavespre faré es sopar amb es amics i vos copiaré sa recepta des fricandó, trob que és una mica complicada però s'ha d'intentar com que no tindre gaire temps per prepara es primer plat faré sa recepta de'n Iban dels cigrons. Aquesta és molt més senzilla, un pot de cigrons, una llauna d'anxoves i una salsa ja preparada, tot remenat a la paella i andandu! No té cap mèrit però sa farem igualment. I do, supos que es fricandó meu tindrà tant d'exit com es de'n Ru i esper que es meus amics surtin de casa tips i a plena satisfaccio i demanant-me que els ompli una fiagrera per a cadascun amb els bisteles del fricandon.
Ruuu primooooooooooooo!!!

Anònim ha dit...

Així m'agrada...
OMPLIU-ME LES BUTXAQUES!!!!

Mar Calpena ha dit...

D'això... Jo també he comprat farina de força (però al Carrefour). Vaig pel tercer pa en tres dies... Ja t'ho explicaré, que m'ha passat de tot (bó i no tan bó) amb la maquineta. Diver, de moment.

Gemma ha dit...

Quina enveja que em feu tots amb la panificadora nova... però espereu, espereu, que quan me la compri... ;)
De totes maneres, ara ja tinc el gasto del forn, de manera que haurà d'esperar :(
Mar, ja tinc ganes que expliquis les teves aventures amb la maquineta :)

Ro ha dit...

Mar, afortunada dona amb Bifinett, ja explicaràs les teves aventures, i sí, em sembla que al Correfour en vaig trobar fa temps però a Renobell és més barata, crec que amb el preu de la del súper pots comprar-la bio aquí. Això sí, has d'anar pensant que hauràs de carregar molt pes. Com diu l'Iban hi ha de tot: farines, arrossos...

Gemma, pensa que tb pots comprar panificadora d'altres marques. Al MediMark i a altres llocs de vegades està la Kenwood o altres per 65 € o així. Una mica més però si tens monu de pa... ja informaràs de quin forn compres (per si jo m'animo algun dia).

Per cert, espero que feu entrada de les aventures amb la Mireia Carbó i amb el sopar de blocàires!

starbase ha dit...

Merci per l'adreça, ens hi passarem :-)

Anònim ha dit...

Hola, és el primer post que us envio, però també tinc la "biffi" i fins ara el millor pa que m´ha sortit és un pa de llet que tira enrera, la recepta surt al llibre de Peter Reinhart "aprendiz de panadero" de RBA, altament recomenable. Jo faig servir farina normal i li tiro una mica de glúten que compro a les botigues bio, quan no tinc farina de força, que acostumo a comprar al Makro en paquets de 5 Kg.

Salutacions.

Xavi.

Ro ha dit...

Xavi, precisament ahir vaig comprar aquest llibre i sí, té molt bona pinta. Encara no he arribat als pans (estic encara en el seu passeig per París amb els forners), però és cert que els pans de llet surten boníssims (nosaltres fem el sortia a les instruccions de la màquina, encara no hem provat res del llibre). Merci per la recomanació, de moment, aquesta farina de força bio del Renobell ens va molt bé, el pa surt molt bo

Anònim ha dit...

Hola!

Tinc una panificadora de Mallorca que em va portar un amic. Allà se'n troben moltes i estan molt bé de preu.

Doncs bé, el problema és que les instruccions no estan ni en català ni en castellà i m'agradaria que algú em digués si me les pot proporcionar en alguna d'aquestes dues llengües o bé sap on les puc trobar. Per mitjà d'Internet no ho he aconseguit, però potser és que no ha sabut buscar-les correctament. La marca de la màquina és AKM i el model BM-2N.

A veure si em podeu ajudar!

Moltes gràcies,

Elisabet

Ro ha dit...

Elisabet, mira't aquest bloc: http://breadmachine.blogalia.com/ que recull moltes instruccions de màquines de pa.

Si al final no trobes la teva, intenta traduir el nom dels programes (segur que no té més de 10-12) i a partir d'això (és a dir sabent quin programa és "pa bàsic", "amassar", "pa francès"...), i mirant altres receptes pot fer un "apanyu" i arriscar-te, jo crec q totes les màquines es deuen assemblar

Anònim ha dit...

D'acord, ro, així ho faré. Moltíssimes gràcies.

Elisabet

Roseta ha dit...

Hola:
M´agrada molt el teu blog, sobre tot el referent al pa i masses.Aquetas senyas son las de unaltre blog que parla molt del pa i te cosses interesans com el teu.
Aquet es el blog:http://maribel2.blogspot.com/
Una abraçada.

Ro ha dit...

Moltes gràcies Rosa, però ja el coneixem, de fet, és el primer al nostre llistat de blocs sobre pans

Unknown ha dit...

Quin descobriment aquesta tenda!
Jo hi vull anaaaaaaaaaar :D

Anònim ha dit...

Aquí l'únic panaderu de veritat sóc jo. Però he de fer una confesió, en veritat el meu forn era una tapadera i els sacs de farina en veritat eren de drogaina i no dels exquisits productes del Rabonell. Per això em passava tot el dia al carrer amb els nens, uns nens que anaven flipats i veien al don Pimpoyo i a un eriço rosa de dos metres perque la meva drogaina era una mica adulterada, això si, mai se me va ocorrer trapitxear amb asquerositats com la masa madre, por Dios! que els meus clients eren nens i un vieju quiusqueru.
Per cer jo compro la farina al carreful, el Sr Rabonell m'inspira desconfiança, amb aquest nom segur que abans es dedicava al pornos.

Ro ha dit...

Cristina, ves-hi, que val la pena.

Oh, el Txema de Barrio Sésamo en ha visitat. Tu sí que sabies de pa...

Núria ha dit...

Ro, jo també hi compro a aquesta botiga..Es que tenen de tot, i molt bé de preu...Els productes sobretot que només es compren en botigues de dietètica...surten molt millo de preu allà. Ja fa gairebé dos anys que la conec...jeje i entre tots si que es veritat que li fem publicitat!! I on dius que vas comprar la pala del pà???

Ro ha dit...

Snur, la pala la vaig comprar al mateix carrer de Renobell, tirant cap a muntanya, a la mateixa vorera, hi ha una botiga que venen productes per a bars, restaurants. Doncs allà. Em vaig copiar de l'Iban, que va fer el descobriment. I valia això, uns 3 €. I la fem servir molt, la veritat, per tallar la massa.

Núria ha dit...

OHHHHH!!Pues ara que començo la jornada intesiva...m'apropera alguna tarda, però suposo que obriran a las 5, no???

Alfred ha dit...

Bones,
jo he trobat un molí de farina que també ven a particulars (això sí, en sacs de 5kg) però que és força bona i econòmica. La seva web és: www.ylla1878.com
Espero que us sigui útil!