divendres, de maig 02, 2008

Pastís de poma bretó o senzillament genial

pastís poma bretóHe fet molts cops aquest pastís però encara no l'havia publicat. El vaig treure, fa més d'un any, del bloc de la Gemma de bcn mon amour (la recepta original és de la Mireia Carbó). Aquest cop l'he fet amb el motllo de silicona que donava fa uns diumenges La Vanguardia per 1 €. Va sortir, com sempre, boníssim!

PASTÍS DE POMA BRETÓ

- 100 gr. sucre
- 100 gr. farina
- 1 pessic de sal
- 8 g. de llevat (2 culleradetes)
- 2 ous
- 125 gr. mantega fosa
- 2 pomes grans (golden)

Peleu les pomes i talleu-les a daus grans.
Barregeu el sucre, la farina, la sal, el llevat i els ous amb la mantega fosa.
Afegiu-hi les pomes amb espàtula de goma.
Coeu-lo al forn a 180º uns 30-35 minuts.
La recepta original també porta 50 gr. de panses (que no he posat perquè al Ru no li agraden)

A l'últim llibre de la Mireia Carbó, La cuina salvavidas, surt aquesta recepta amb el nom de Pastís de pomes senzillament genial (no podia trobar millor títol). En aquest llibre, la Mireia ens suggereix la possibilitat de canviar les pomes per peres, pinya o mango; i de prescindir de les panses o substituir-les per nous. Pastís molt recomanable (jo l'he fet molts cops!)

10 comentaris:

Glòria ha dit...

Tens tota la raó, és un pastís molt recomanable. Jo també l'he fet i dóna molt bon resultat. Haurem de provar de fer-lo amb les altres fruites, a veure què tal.

Anna ha dit...

Ei, quina casualitat! Aquest cap de setmana he estat a França a casa d'una amiga bretona i també ens ha fet un munt de pastissos amb poma. També ens va fer unes crêpes amb poma i caramel boníssimes...

starbase ha dit...

Tenía un company de facultat (quins temps) que portava un pastís molt similar a aquest tot sovint...

... l'haurè de fer!!

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos de poma, tots!!! Aquest de la Mireia Carbó no l'he fet mai, l'haurem de provar!

Marta ha dit...

Dons si és tan recomanable, haurem de provar-lo, jajaja.

Moltes gracies per la recepta.

Besets

gemma ha dit...

Sí, sí... TOTALMENT RECOMANABLE. A casa també vola!

Bea ha dit...

Jolín!! soy la única que no comenta en catalán!!!... tu pastel delicioso, y no solo sencillamente genial de sabor, sino sencillamente sencillo!!!!... Lo de los moldes de silicona de La Vanguardia ya ha llegado a mis oidos!!!! una locura.. Srta Suertuda y ganadora del concurso de Dan Leppard... yo estoy sorteando otro librito por si te quieres pasar a participar... Un beso. Bea

Ester ha dit...

Veig que tu també has triat la poma aquest cop. També fa pinta de ser boníssim, i si és una recepta de la Mireia, segur que segur.
Quan vindràs a una de les seves classes?
Ester

Ro ha dit...

Gracies a tots pels comentaris. Mira que surten bons en general els pastissos de poma i, si és recepta de la Mireia Carbó, encara més. Caldrà provar variacions com amb mango.

I Ester, ja m'agradaria anar a veure a la Mireia i demés coses que feu, però els horaris no em van bé. Si fos pel matí encara però per la tarda és molt complicat (pel nen). Algun dia d'aquests espero, de moment, continuo llegint les sortides que feu!

Ana ha dit...

Doncs et copio la recepta que te molt bona pinta i m'encanten les pomes de cualsevol mena.
Petonets.
Ana