dijous, de maig 29, 2008

Tempura Ya

tiramisú de té verdDivendres passat vaig gaudir del sopar commemoratiu pel segon aniversari de Frikitecaris. El lloc triat va ser un japonès, el Tempura Ya i el menú va consistir en una pica pica format per:
  • carpaccio d'ànec,
  • salmó teriyaki (molt bo),
  • tempura shiitake,
  • padron tempura (sí, pebrots del padron -unos pican y otros no- amb tempura),
  • tempura vieira i llagostins (boníssim),
  • tori karaague (pollastre fregit molt bo),
  • yakiudon (fideus udon saltejats amb salsa d'ostres, verdures i cloïsses, molt bo),
  • salmó sashimi,
  • maguro tartar,
  • california maki,
  • tempura maki (tempura de llagostí) i
  • spicy tuna
A remarcar els postres, el que encapçala l'entrada és un tiramisú de té verd ben curiós i molt bo però el clàssic italià sempre serà el meu favorit.

Tot i no ser cap amant del peix cru, és un lloc molt recomanable per menjar japonès. A destacar també el tracte molt agradable del personal i el reservat que tenen per a unes deu persones on gaudeixes de certa intimitat; això sí, potser una mica estret per a les 14 que érem.

Tempura Ya. Restaurant japonès. Muntaner, 153 (entre Còrcega i Rosselló), 08036 Barcelona . Tel. 93 419 31 82, Metro: Hospital clínic. Prohibit fumar.

pollastre, salmó, tempura...
Per cert, la frikitijefa (com l'anomena el Ferran) ha creat una nova web: Lactosa Free, un prometedor bloc per als intolerants a la lactosa que pretén "divagar acerca del tema, aportar ideas, recetas sin lactosa o con alternativas a ella y truquitos varios". Jo ja el tinc al Google Reader!

Actualització: la crònica oficial del evento


6 comentaris:

Gemma ha dit...

Quin tiramisú més original, això s'ha de tastar! I de què fa gust, de te enlloc de cafè?
Moltes gràcies per la info sobre el blog Lactosa free, tinc una amiga que ho és i ara mateix li passo la info ;)

La cocina azul ha dit...

Que original es!!!!!!!

Jo que no cuino mai res amb té,ni s´hem acudeix.

He descubert el blog i os vull feliçitá.

Petonets.

Cristina ha dit...

M'alegro que t'agradés el Tempura Ya :) Cal acabar amb el tòpic de què el menjar japonès és tot peix cru...:) I merci per la publicitat del blog!!!! :)

gina ha dit...

quin tiramisu tant original, jo em pensava que eran de festucs, pero veig que és té verd que raro.
el menjar japones m'agrada bastant pero el peix cru no i ara menys amb l'embaràs.
m'agradat molt veure que tornes a publicar.
les madalenes a mi tb m'agraden ben dolçes, aquestes tenen molt bona pinta

Ro ha dit...

La veritat és que no recordo molt bé el gust d'aquest tiramisú especial, no sé si posaven el te enlloc de cafè o potser aquesta primera capa verda era de nata o mascarpone amb te, no ho recordo, estava bo, però no era cap meravellós tiramisú italià (amb el gust clàssic de sempre)

I sí que hi ha gent que fa coses amb el té verd, fins i tot gelat amb el té verd

El menjar japonès és molt bo, inclús si no t'agrada el peix cru (i les embarassades el tenen prohibit) pots menjar altres coses passades pel foc i ben bones.

Unknown ha dit...

feia dies que no passava pel teu blog!!!!!
M'encanta aquest restauran!
jo també vaig celebrar-hi el meu últim aniversari.