dilluns, d’octubre 08, 2007

Forn de pa Mistral

Forn MistralL'altre dia vam comprar pastissets i pa al Forn de pa Mistral, una cadena (?) ben curiosa que de vegades es diu Mistral i, d'altres, Bertran (suposem que serà la mateixa empresa). Per exemple, a Badalona n'hi ha uns quants, tot i que som fans absoluts (el Ru sobretot) del Forn Bertran del Carrer del Mar. Hi ha molts tipus de pa, multitud de pastes, s'hi pot esmorzar, berenar i dinar (fan menú els dies de cada dia i els dissabtes al migdia). Tot és una meravella.

Al Forn Mistral de plaça Universitat també hi ha molts tipus de pa, croissants petitons i molts pastissets; l'altre dia vam tastat el de poma (boníssim) i el de formatge; compte perquè no són barats però sí boníssims. Em falta tastar les ensaïmades gegants que hi ha a l'aparador i tots els diferents tipus de pa que fan, tot i que tornem a pensar en la possibilitat de comprar-nos una panificadora i fer-nos nosaltres mateixos el nostre pa. Temps al temps. Aquí teniu el pastís de poma, el més bo per al meu gust:

Pastís de pomaI el de formatge:

pastís de formatgeTambé tenen, sortint a mà esquerra, una mena de granja on es poden tastar les seves pastetes juntament amb begudes (fins i tot tenen orxata). Tot molt recomanable.

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola ru i Ro!
Jo també sóc superfan del Forn Mistral, sobretot de la bolleria! Veig que compartim referents! D'altra banda, us aconsello que proveu el pa del Forn Fortino, a travessera de Gràcia 130 i pico (ara mateix no em se l'adreça, pero tenen web i la podreu mirar). Crec que és dels millors de Barcelona, junt amb Mistral (el pa, eh?)

Ester ha dit...

Hola!
jo sóc de Badalona i és veritat que els de Can Bertran fan unes coses boníssimes. No us perdeu les ensaïmades i els croissanets salats.
Em sembla qwe no són la mateixa empresa els mistral i els bertran. Els mistral ho desconec, però els Bertran són empresa familiar, el què passa que molt coneguts i amb molt d'èxit a Badalona i per això han pogut obrir més d'una botiga.
Ester

Cristina ha dit...

comprar-nos una panificadora i fer-nos nosaltres mateixos el nostre pa.

Jo també m'ho estava rumiant, si ho feu, aviseu i ens expliqueu què tal...

gemma ha dit...

Hola!
També sóc fan dels forn Bertran de Badalona i Mistral de Barcelona. Crec que els Bertran i els Mistral són família... de fet, al forn Mistral posa "FORN DE PA J.BERTRAN"... és igual, siguin família o no, els seus croisants són els millors :-)

Ru ha dit...

Haurem d'aclarir si es tracta d'una saga familiar o no. Jo també m'hi havia fixat, com diu la Gemma, que al rètol del forn Mistral hi apareix un nom: J. Bertran. Molta casualitat... La gran diversitat de productes, la qualitat i el preu també em fan sospitar que no tinguin molt a veure... En tot cas hi ha una diferència remarcable: al Mistral si les tres xifres del teu tiquet coincideixen amb les tres últimes xifres del número premiat de l'ONCE, et regalen una ensaïmada gegant! Hi ha un rètol que ho explica just a la paret on hi ha la caixera...

Anònim ha dit...

Per pastissos de formatge, els millors de BCN per a mí són els de la Formatgeria Cirera del carrer de la Cera 45...el que porta llimona és insuperable !

I de la Mistral em quedo amb les ensaimades amb cabell d'àngel: són un pecat !

Gemma ha dit...

Aquest pastissos es veuen super contundents! Amb un tall d'aquests per esmorzar tens energia per tot el dia!

Anònim ha dit...

Estic encantada amb aquest indret gastronòmic.
Moltes felicitats per compartir-lo.
Una cordial salutació.
Yolanda

Anònim ha dit...

Amiguets només us puc dir dues coses:

1. Esteu mooolt xiflados
2. Us recomano el pa de gasolinera o el del Carreful i els pastissets de caja o Bulgaritos
3. El Ru és un tiu rarito i per tant de gustos ben "rarus". I com exemple: No suporta un elixir dels Déus anomenat Cacaolat.

Ah! i gràcies per desvetllar-nos el misteri de la saga Bertrán.

Anònim ha dit...

A mi també m'agraden molt les bolleras del forn mistral de can Bernat.

Anònim ha dit...

NO WEY, NO WEY. ,mE TIENEN HARTO WEY
YA WEY, YA WEY DE HABLAR DE COSINA
PINCHE PENDEJO, YO QUIERO PASTELES DE CAJA WEY
YA WEY, YA WEY, ME TIENEN HARTO WEY
ANDELE LA GRAN CHINGADA PINCHE WEY

Anònim ha dit...

Hola ru i Ro!
Jo també sóc superfan del Forn Mistral, sobretot jo sóc de Badalona i és veritat que comprar-nos una panificadora i fer-nos família Hi ha un rètol que ho explica just a la paret on hi ha la caixera... del carrer de la Cera 45.
Moltes felicitats per compartir-lo.
Jo també m'hi havia fixat, com diu la Gemma.

Anònim ha dit...

l origen de tot es a forn bertran de joaquim bertran i costa situat al carrer de'n cueta de badalona, obert desde 1922 i fundat per en quimet bertran i la rosa bartomeu, filla de mallorquins. aqui es on podreu pendre les millors ensaimades i croisants i sobretot el pa, del planeta. SALUT.

Anònim ha dit...

amics i amigues de Badalona... mes enlla, concretament a caldes de montbui he trobat un petit forn amb cafeteria. es diu l'espiga d'or i crec que es familiar.fan uns entrepans molt bons i molt bé de preu!!!ah! i tenen pa d'espelta 100%.

Ro ha dit...

Gràcies pels suggeriments. Si tenim ocasió hi anirem!