dimarts, d’octubre 30, 2007

Pa de nous i sèsam

Aquests dies hem continuat jugant amb la panificadora. Després dels preparats del Lidl, hem començat a experimentar una mica. Partint de la recepta del pa bàsic hi hem afegit un bon grapat de nous i una mica de sèsam. El primer cop ens vam quedar curts de sal, per això la segona vegada vam duplicar-la. I el resultat ha estat immillorable:


Pa bàsic, programa 1 (Moulinex), torrat mitjà, per a un pa de 750 grams:
  • Oli: 1,5 cs
  • Aigua: 250 ml
  • Sal: 1 cc (La recepta diu una cullerada, finalment n'hem posat dues)
  • Sucre: 3 cc
  • Llet en pols:1,5 cs
  • Farina: 455 gr
  • Llevat: 1 cc

cc: cullerada de cafè
cs: cullerada sopera

Avui hi hem afegit una nova variant: 60 grams de formatge blau que van sobrar de la pizza de dissabte. Potser n'hi havia poc -tot i que el pa era de 500 grams- però li dóna un gust peculiar i la mar de bo.

3 comentaris:

Jordi ha dit...

proba de afeixir-hi tomaquet sec en oli (italià) picat i ja veuras quin pa amb tomàquet més espectacular i de quin color et queda. Si vols tambè es molt bo amb tomaquet sec i oliva negra. ja m'ho diràs.
I si a més a més i poses llevat fresc (el doble que del sec) et quedarà fantastic.

Marta ha dit...

T'ha quedat de luxe i aixó del formatge blau hi haurá que veure-ho.

Ru ha dit...

Jordi, ho haurem de provar. Qui tingués ara aquell pot de tomàquets fumats de la Patagonia!

Marta, el formatge blau dóna al pa un gust molt especial. Ara, el que tenim pendent encara és el pa amb sobrassada i nous, una mica a l'estil del Pa de Sant Jordi, que ara ja venen també l'11 de setembre...