dijous, d’octubre 04, 2007

Bizcocho de iogurt i xocolata

bizcochoLa setmana passada la meva sogra va fer aquesta recepta de l'Arguiñano i li va sortir molt bona. De fet, és la clàssica recepta de "coca" o bizcocho de iogurt però de xocolata i variant algunes quantitats que la fan més tendra. Aquesta setmana l'he fet jo i el resultat també ha estat molt bo. Per al meu gust li falta una mica de sucre glas per dalt (la meva sogra li va posar una quantitat més generosa i, a més a més, quan estava calent i es va caramel·litzar) però està molt bona i sobretot té una textura esponjosa amb un bon regust a xocolata.

La recepta (de l'Arguiñano) és la següent:
Bizcocho de iogurt i xocolata

3 ous
1 iogurt natural (jo li vaig posar de llimona)
La mateixa mida de sucre
La mateixa mida de farina
1/2 mida d'oli d'oliva
Ratlladura de llimona
1 sobre de llevat
50 gr. de cacau en pols (una mida generosa del mateix iogurt, jo he posat el Cacao puro en polvo Valor sense sucre )

En un bol batre els ous, el iogurt, el sucre, el cacau, l'oli i la ratlladura de llimona. Afegir després la farina amb el llevat i posar-lo en un motllo al forn, a temperatura mitja (160 - 170 graus) uns 25 minuts. Un cop tret del forn es posa sucre glas per damunt

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Que bona! A la foto es nota perfectament això que dius que queda més tendra... Es veu sucosa i humida, com m'agraden a mi :)

gemma ha dit...

Maquíssima, sí senyora!

Carlos ha dit...

Se ve muy bueno

Anònim ha dit...

mu buenooo, si señooor!

pero donde esta la otra mitat????

Anònim ha dit...

FA molt bona pinta. La veritat és que sempre trobo bons consells en aquest blog

Toni Silvestre ha dit...

Enhorabona als autors d'aquesta recepta. No pensava que em quedés tan esponjosa i és boníssima.

La propera vegada provaré amb ratlladura de taronja, l'altra amb crispetes trencades i una altra amb trossets de xocolata negra.

Moltes gràcies.

Ro ha dit...

Sí, Toni, recordo que quedava molt bé. Ja fa temps que no la faig, potser caldrà fer-la aviat.