dijous, de novembre 22, 2007

Coca de verdures

coca abans d'entrar al forn

Vaig veure la recepta a Cuina fácil "sin gluten", em va agradar la idea i, l'altre dia, la vaig fer. Per cert, el seu últim post parla dels conceptes bàsics de rebosteria i és molt interessant, de fet ja vam parlar d'ella amb els consells per fer magdalenes. El resultat no és tan maco com el seu, però ha quedat molt bona de gust. Quan la torni a fer rectificaré una mica perquè vaig posar massa quantitat de verdures (diu les unitats però no el pes) per la quantitat de "coca". El resultat era bo però no acabava de quedar suficientment compacte.

COCA DE VERDURES

1 pebrot verd (que sigui petit o mig)
½ pebrot vermell (petit)
1 ceba petita
1/2 carbassó (jo vaig posar un sencer i era massa; la recepta també parla de porro però no n'he posat)
Sal i pebre
4 ous
2 llaunes de tonyina sense l'oli
100 ml. oli
160 gr. de farina
1 sobre de llevat químic (Royal)
125 gr. de formatge emmental (millor una mica menys)

Es piquen les verdures i es reserven. Ratllem el formatge i el reservem. I comencem a barrejar ingredients: ous, sal, pebre i oli. Afegim després la farina i el llevat, i la meitat del formatge. A continuació posem les verdures trossejades i la tonyina. Es posa tot en un motllo amb paper vegetal (per poder treure-la millor després) i posem al damunt l'altra meitat del formatge. Forn calent i uns 20 minuts a 200º.
La Marisa comentava que es pot triar entre posar-lo en una placa gran perquè quedi primeta (per exemple si la vols per un aperitiu) i és l'opció que vaig triar jo tot i que la vaig posar en un plat. O bé es pot fer en un motllo de plumcake si la vols servir en un plat acompanyada de salsa rosa o tomàquet.

4 comentaris:

famalap ha dit...

Hola Ro, gracias por tu comentario en el blog de Cocina fácil "sin gluten". Ahora paso a enlazarte para visitarte con asiduidad (aunque últimamente ando un poco liada colaborando en la elaboración de un recetario, cuando acabe, seguro dispongo de más tiempo para ojear y copiar recetillas)
Espero que hayáis disfrutado de la coca de verduras...

Anònim ha dit...

Oye Ro, el dia 21 volem tarta Herman Hesse amb colorins, però no dels lacasitos que són de fàbrica, els volem artesanals.
I ara anem a copiar unes recetillas que estem preparant un llibre de receptes cul-i-nàries per qui tu ya sabes.

Oyes, un dubte de la vida que tenim, perquè surt un dibu d'in home amb carrito al costat de verificación de palabra????

Anònim ha dit...

felicitats per l'aparició a Descobrir Cuina!!! quin nivell!!!

Ro ha dit...

Sí, cullerot, l'altre dia ho vam veure i ens va fer molta gràcia, surt la fotu del nostre pa gegant. Farem una entrada amb això, quina gràcia!