dissabte, de desembre 30, 2006

Pastís de poma capgirat

pastís de pomaPastís de poma capgirat

En un altre dels àpats nadalencs, vaig fer el pastís que traduïa Bcn mon amour i el resultat ha estat fantàstic. Bé, precisem: la "pinta" del pastís era una mica penosa perquè com es tracta d'un pastís de poma "capgirat", les pomes les poses al fons del pastís i, quan el tombes, és quan venen els problemes perquè no acaba de caure tot bé. L'he de tornar a fer i intentar que no s'enganxi la poma; potser tombant-lo de seguida per intentar que tota la poma amb el sucre caigui com correspon i no es quedi enganxada al motllo. La foto és del tros que millor va quedar. Això sí, el gust és una delícia...

La recepta (la copio de Bcn mon amour) és:

Ingredients:
- 250 g farina
- 2 ous
- 120 g sucre (i algunes cullerades més pel fons del motlle)
- 1 got de llet
- 90 g mantega
- 60 g iogurt
- 1 sobre llevat
- 4 pomes
- 1 llimona

1.- Talleu les pomes: dues a daus ben petits i dues a làmines. Poseu-les en 2 recipients separats i ruixeu-les bé amb el suc de la llimona.
2.- Munteu les clares a punt de neu, i afegiu-hi 3 cullerades de sucre una per una.
3.- Munteu els rovells amb la resta del sucre fins que siguin clars i espumosos. Afegiu-hi la farina, la llet, la mantega estovada, el iogurt i el llevat. Barregeu-ho tot bé.
4.- Afegiu les clares muntades i barregeu a poc a poc amb una espàtula. Finalment, afegiu els dauets de poma.
5.- Unteu un motlle amb una mica d'oli i poseu una mica de farina per les vores.
6.- Espargiu abundant sucre (una mica de blanc i una mica de morè) i disposeu les pomes formant cercles concèntrics. Aboqueu la massa a sobre.
7.- Poseu al forn ventilat a 180° per 45-55 minuts [el meu forn no és ventilat però de tota manera no va estar més d'una hora]

1 comentari:

Anònim ha dit...

Així m'agrada Ro... receptes per seguir amb un règim estricte.
Tu si que sabes!