Fa dies que vaig comprar uns noodles xinesos -de la marca Blue Dragon, que són els que hi havia- i no trobava el moment de fer-los, però avui finalment m'he decidit. Després de mirar-me múltiples receptes orientals i les tècniques de cocció del wok, he optat per fer un poti-poti com m'ha vingut de gust i amb el que tenia més a mà. El resultat són uns noodles amb vedella molt bons.
Ingredients (per s dues persones):
- 250 gr. de vedella tallada molt prima i a tires
- 1 ceba tendra grossa
- 1 pebrot verd
- una cullerada de fino La Ina -no tenia licor d'arròs i m'ha semblat un bon substitut ;-)
- una cullerada de salsa de soja
- una culleradeta de farina de blat de moro
- unes gotes d'oli de sèsam
- un paquet de Medium Wheat Wok Noodles (300 gr.)
- sal
- pebre
- He tallat la carn a tires i l'he deixat macerant vint minuts amb la farina, el fino, la salsa de soja i l'oli de sèsam.
- Passat aquest temps i amb el wok molt calent he saltejat la carn el temps just de coure-la i que quedés molt tendra, amb una mica d'oli.
- He reservat la carn i he posat la ceba tendra, remenant constantment. Al cap d'una mica, el pebrot, a foc més aviat alt i mirant que no es cremi.
- Tot seguit hi he afegit els noodles i la carn, coent-ho tot junt uns tres minuts i sense parar de remenar.
- Una mica de sal, una mica de pebre i una mica més de salsa de soja (al gust).
Per ser la segona o tercera incursió amb el wok no està gens malament. Potser faltaria alguna espècie exòtica, un pèl de picant, però com a aproximació primerenca no està gens malament. Veurem què hi diu la mestressa...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada