dijous, de maig 18, 2006

Bizcoflam

bizcoflam

El batejat com a "bizcoflam" és un postre molt senzill de fer i que queda bastant bé. És una mena de pudding (tot i que mai he sabut ben bé com es fa) però sense necessitat de forn. No sé d'on vaig treure la recepta.
Necessitem uns "bizcochitos" pel farciment, flam Royal i pinya. En un motlle (al principi el feia en un rodó, però últimament el faig amb un de plumcake allargat), hi poses al fons el caramel que ve amb el mateix flam, al damunt les rodanxes de pinya en almívar i, a continuació, vas posant els "totxos" dels "bizcochos". Mentre prepares això, es fa el flam i, quan ja està fet, es posa al damunt (els bizcochos el xuclaran tot). Es deixa refredar perquè se solidifiqui i se li dóna la volta (amb cura perquè caurà el caramel). No queda molt estètic però està molt bo.
El millor d'aquest postre és que es triga molt poc temps i no cal forn (mai no es crema ni surt malament), únicament cal calcular unes quantes hores perquè es refredi i es pugui solidificar (unes 4 com a mínim).

3 comentaris:

gemma ha dit...

Quan erem petites la meva iaia ens el feia exactament igual! A la meva germana i a mi ens xiflava!

Anònim ha dit...

Jo puc certificar, perquè l'he patit molts anys com a berenar, que és boníssim... llàstima de la pinya que no hi lliga ni té cap sentit en aquesta delícia

Anònim ha dit...

se parece un poko al blandiblu akell ke era kom un moc pringos,no?
sabe igual?
eso ke... lo venden envasao,no?