dimecres, d’abril 09, 2008

Strudel de poma

tros d'strudel de pomaFeia dies que tenia apuntada la recepta que vaig veure a l'Elena, de Chocolate y pimienta (a ella li ha quedat preciós). Tot i que una mica accidentada (va treure molt de suc, però era un almívar deliciós) , el resultat (de gust) és espectacular, boníssim. Segur que la tornaré a fer.

STRUDEL DE POMA

1 pasta de full
2-3 pomes trossejades finetes
1 plàtan (o més)
1 trosset de mantega
6 cullerades de sucre (més o menys, jo vaig posar la meitat de sucre moreno i de blanc)
Canyella (al gust)

Es posen a la paella la mantega, la poma tallada petita, el plàtan a trossets, el sucre i la canyella i es deixa fer una mica (uns 8-10 minuts), que caramel·litzi. Aquest serà el farcit de la pasta de full. És millor deixar-lo refredar una mica (jo no ho vaig fer i va quedar massa líquid, tot i que després era un plaer menjar-se aquest líquid sobrant).

Estenem la pasta de full i li fem uns talls als costats. Un cop amb el farcit dintre, ajuntarem els extrems com una trena per tancar-lo. Es pot pintar amb ou (jo no ho vaig fer, vaig aprofitar el mateix líquid que va generar el farcit) i al forn a uns 200º uns 15-20 minuts.

Boníssim. Possibles canvis: afegir també nous al farcit i posar altres tipus de sucre (tinc per casa sucre mascavo i potser li poso la propera vegada)

Strudel de pomaFixeu-vos en el líquid que supura: queda lleig però us puc assegurar que era una delícia de sabor (l'almívar també!).

13 comentaris:

Ru ha dit...

Tan bo era que no sé si va durar 24 hores...

I sobre el sucre mascavo, com no t'espavilis ni l'ensumaràs: a cada pa n'hi poso i gairebé no en queda. Perquè... avui hi he posat sal i sucre, oi?

Gemma ha dit...

Mmm! Ja m'imagino el gust d'aquest suquet...
Jo també tinc l'strudel a dalt de tot de la llista de pendents, però no trobo mai el moment...
Us el vau menjar calent o fred?

Elena ha dit...

nena que pinta que tiene si esta precioso de presencia,,,aunque estas cosas lo mejor es el sabor,un beso.

Ester ha dit...

L¡strudel és un d'aquells dolços que sempre he tingut ganes de fer però mai he gosat a fer-lo, potser ara m'animo
Una abraçada
Ester

Bea Roque ha dit...

Bueno, casi casi que no tengo que usar traductor...!!! Me encanta el Strudel... nunca había probado la mezcla de manzana con plátano... la probaré.... Un beso y gracias por unirte a nuestros "desayunos saludables". B

starbase ha dit...

Uix, és com una Tatin de 360º.

A la llista de to do list!! Pero ja!!

canela ha dit...

Quina barreja més bona. Tinc l'strudel pendent támbé, a veure si m'animo amb aquesta recepta vostra. Salutacions.

canela

www.ifoods.tv ha dit...

Wow the pictures in your blog are amazing, so clean and really really cool. I am a big fan of food pictures and read a lot of blogs around the world to see some of the better ones like these. I personally think there are poeple out there taking better and more interesting pics than the ones you see in cookbooks etc, at least you know that they are all real! I started as a food blogger a year ago as well and have just set up a site called www.ifoods.tv to share photos, videos, recipes and meet other foodies around the world. Its like a social network for foodies an dit allows bloggers to show off their photos to a much bigger audience and drive traffic back to their blogs! I love your photos and if you are interested in sharing them would love to see them on the site! If not don't worry about it and keep up the fantastic work on the blog! Have grabbed your feed so will be a regular reader from now on anyway! Cheer!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Molt bo! Acabo de veure el mateix strudel al blog de l'Elena. ¿Que us heu posat d'acord? La veritat és que a mi aquest pastís no em tira gaire, però de veure les fotos m'han vingut ganes de provar-lo. Potser aquests dies de pont...
Et convido a donar un cop d'ull al meu blog i accepto suggerències de tota mena (són novata en el tema).
http://taulabernat.blogspot.com.

a n i s h i ha dit...

Que bo, m'encanta la poma i e strudel el tinc pendent. Tinc que ferlo, te molt bona pinta. Com va el pa, alguna experiencia mes???
Un abraç
Ana

Ro ha dit...

Gemma, jo diria que el vam menjar fred, però el suquet calent... tot bo de totes les maneres.

Ester, Bea, Canela, Anna , proveu-lo que val la pena. Encara no ho hem fet, però repetirem!

I sí, Starbase, el símil és molt encertat, una tatin de 360º (ja, ja, ja). Amb "lu" bona que està la tatin...

Ana, continuem amb el pa però ara és el meu home l'"amo": pans amb massa mare però també amb llevat en pols. Amassem, això sí amb panificadora. Ja veig que tu t'has llençat a l'amassat a mà (quin gust!)

Anna ha dit...

Hola, jo le fet em pasta Sablée i li he possat pomes, anous i pances macerades amb coñac...1/2 hora al forn a 200 graus i a quedat bonissim...acompanyat amb una mica de nata muntada...proveu-ho

Ro ha dit...

Què bona deu quedar així Anna. És una de les receptes que tinc més ganes de repetir i tindré en compte els teus suggeriments