dimarts, de novembre 13, 2007

Galetes de xocolata i coco

galetesAquesta és una recepta d'un altre dels meus blocs preferits i una novetat per a la meva cuina: galetes!. Vaig llegir la recepta de Chocolate & coconut chip cookies al bloc de bcn mon amour i em va acabar de convèncer que deia que s'assemblaven molt a les coco-choc de Trias, tot i que les de Trias tenen ametlla. Realment surten molt bones, molt cruixents i s'assemblen molt. La recepta és la següent (enganxat directament del seu bloc):
GALETES DE XOCOLATA I COCO

- 180g farina
- 100g xocolata negra (cobertura o taula)
- 100g mantega pomada
- 100g sucre
- 100g coco ratllat
- 1 ou
- 1/2 culleradeta extracte de vainilla
- un pessic de sal
- 1/4 culleradeta llevat per dolços (Royal)

1.- Amb una batedora de varilles, barregeu la mantega amb el sucre fins que blanquegi i sigui ben tou. Afegiu l'extracte de vainilla, l'ou, la farina passada pel sedàs, la sal i el llevat i barregeu-ho bé.
2.- Afegiu el coco ratllat i la xocolata (si la xocolata és de cobertura, talleu-la menuda) i barregeu-ho bé.
3.- Per donar forma a les galetes podeu fer servir 2 tècniques:
  • opció 1.- Poseu la massa en forma allargada sobre un paper film. Enrotlleu i apreteu bé de forma que obtingueu una "salsitxa" de pasta de 4cm de diàmetre aproximadament. Deixeu reposar la pasta a la nevera com a mínim 2 hores. Talleu la pasta (com si talléssiu una llonganissa) a rodanxes d'aproximadament 4mm. Poseu les rodanxes sobre una safata coberta amb paper de forn.

  • opció 2.- Feu una bola amb la massa i emboliqueu-la amb paper film. Deixeu-la reposar a la nevera com a mínim 2 hores. Feu boletes amb la massa (jo les vaig fer de 13 grams) i poseu-les sobre una safata coberta amb paper de forn. Poseu un trosset de paper de forn sobre les boletes i aixafeu-les per tal que quedin en forma de galeta (retireu el paper de forn de sobre).
4.- Coeu les galetes a 180º durant 15 minuts (o fins que siguin daurades). Treieu les galetes de la safata i deixeu-les refredar sobre una reixeta.
Jo vaig seguir el consell que dóna la Gemma a l'opció 2: fer una bola i després petites boletes de 13 grams (com una mena de panellets). Després els vaig anant aixafant d'una en una amb paper vegetal i a continuació les posava a la safata de forn. Crec recordar que van sortir 41 galetes, de les quals ja no en queda ni una! Que bones... el Ru només pregunta que quan en faig més. Aviat!

5 comentaris:

Ru ha dit...

Sí que eren bones, sí. I si n'haguessin sortit 200 també s'haurien acabat. Ara, de 13 grams res de res, n'hi havia alguna de més de 20 -la primera que va caure ;-)

Per quan, la nova fornada?

Marta ha dit...

I jo que anava a demanarte'n una!! jajajaja La proxima vegada m'envies unes quantes

Unknown ha dit...

hola! jo les boles les vaig deixar al forn i elles per si soles es van anar aixafant. No les vaig fer amb coco pero es una idea! :P

Gemma ha dit...

Ostres quina bona pinta! M'has passat al davant, jo també les vaig veure al blog bcn mon amour i les tinc a la llista de pendents...

Carlos ha dit...

Se ven deliciosas.