dimarts, de desembre 14, 2010

5 anys!

pastís de poma

Avui el bloc fa 5 anys!

Vam començar un 14 de desembre de 2005 i fins ara. Sí que últimament el tenim molt abandonat, però encara hi continuem! I sobretot continuo enganxada a una quantitat enorme de blocs de cuina (i d'altres coses) que vaig llengint amb molt d'interés.

El pastís de la foto és un pastís de poma que va fer Carme Sala, una jubilada d'Olot, al programa Cuines. La recepta l'he tret de la seva web.


PASTÍS DE POMA


Ingredients:

- 1/4 de l de llet
- 100 gr de sucre
- 100 gr de farina
- 2 ous
- 1 culleradeta de llevat químic
- 3 pomes golden
- confitura d'albercoc (jo no li vaig posar)

Per començar, poseu en un bol la llet, el sucre, els ous, la farina i el llevat i tritureu-ho bé amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi un parell de pomes tallades a daus, remeneu-ho bé i poseu-ho en un motlle cobert amb paper sulfuritzat. A continuació, cobriu el motlle amb l'altra poma tallada a làmines i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 150 graus. I ja per acabar, deixeu refredar una mica el pastís, desemmotlleu-lo, unteu-lo amb la confitura d'albercoc i ja el podeu servir.

12 comentaris:

Eva Flores ha dit...

moltes felicitats!!!!
el vostre va ser uns dels primers blocs que vaig començar a llegir quan vaig aterrar a la blogosfera. Espero poder-ho fer durant molt de temps.
pt!

Mercè ha dit...

Per molts anys!! Ja heu fet la primera mà!!
I gràcies a vosaltres, som mooooolts que us hem seguit i hem decidit fer el nostre. ;)
Petons!

Sílvia A. ha dit...

5 anys!!!! això si que és mantenir un compromís! molt bé per tots aquests anys!

Ro ha dit...

Moltes gràcies. És un luxe tenir-vos com a lectores, vosaltres que teniu uns blocs tan currats i excel·lents.

Sílvia, no et coneixia. Ja t'he apuntat al meu llistat de blocs de cuina, que intento actualitzar quan puc perquè cada dia surten blocs nous!

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Moltes felicitats! 5 anys és tot un rècord. El meu bloc és molt jove, no fa ni dos mesos que el vaig obrir i sembla que el tingui de tota la vida... Feia temps però, que anava seguint les vostres entrades. Ara a pels proper 5 més,

el taller de cuina ha dit...

Per molts anys!!! I aquest pastís fa molt bona cara!

Cuinagenerosa ha dit...

per molts anys! encara que no publiqueu gaire, saber que seguiu aquí m'alegra.
i quina casualitat, es veu que aquest pastís va agradar, perquè jo també l'he fet aquesta setmana.
una abraçada

La Taula d'en Bernat ha dit...

Moltes felicitats per aquests 5 anyets!!! La qüestió és mantenir-se "sin pausa pero sin prisa" i amb receptes de qualitat com aquesta deliciosa tarta de poma.
Enhorabona!

Massitet ha dit...

Moltes felicitats, Ru i Ro!
Quan nosaltres vam començar amb la nostra Olleta, vosaltres ereu dels pocs blocs en català que hi havia!
I indexar-los tots ens va animar a crear la secció gastrosfera.cat, on ara ja hi ha... més de 200 blocs!
Crec que heu estat, en certa forma, pioners. I com diu en Manel, alegra saber que rondeu per aquí!

Salut i per molts anys!

Ro ha dit...

Moltes gràcies a tots. No tan sols publico molt poquet sinó que allò que cal mimar més, els comentaris, els contesto amb molt de retard. Ho sento.

Alba i Eri, quins blocs més xulos! Ja us tinc apuntades al meu llistat de blocs de gastronomia i, ja tinc més feeds per llegir!

Manel, Anna i Massitet, ja quasi de la família perquè us llegeixo des de fa molt de temps. I tens raó, Massitet, com ha canviat i evolucionat el món de la gastrosfera! Ha crescut d'una manera extraordinària i ara es fa molt complicat poder estar al dia de tot, el que és una llàstima perquè hi ha blocs magnífics però no massa temps per llegir.los, cal acotar i mai no saps com. I ho dic jo que el meu GoogReader treu fum!

Gràcies a tots pels comentaris i per llegir-nos

Fast food places ha dit...

These looks so yummy. Yours look so delicious, I’ll have to give it a try

restaurants ha dit...

These things look gorgeous and I am sure are delicious. I'm bookmarking these to try this
weekend.