Una recepta que vaig fer fa uns mesos i tenia com a esborrany. La vaig treure de Recetas de rechupete. I un altre èxit, un bescuit deliciós, amb una textura extraordinària i les nous i la canyella li donen un aroma boníssim que perfuma tota la casa. Es tracta del Bizcocho de nueces.
Pa de pessic de nous
* 350 g. de farina
* 200 g. de sucre
* 1 sobre de llevat químic (Royal)
* 2 ous
* 250 ml de llet sencera (jo li vaig posar semi)
* 100 g de nous senceres
* 1 cullerada de canyella
* 1/2 cullerada de cafè soluble
* 2 cullerades de sucre per a la crosta
* 100 g de mantega (jo li vaig posar 75 ml d'oli d'oliva)
* 1 pessic de sal
* La ratlladura d'una llimona (no li vaig posar perquè no en tenia)
En bol gran batem els ous amb el sucre fins que quedi amb una petita escuma; afegim la llet.
Barregem el llevat amb la farina i la incorporem. Tornem a batre i deixem reposar 10 minuts.
Afegim la ratlladura de mitja llimona, un pessic de sal, mitja cullerada de cafè soluble i la mantega líquida (jo li vaig posar oli). Batem tot fins que no quedin grumolls.
Per últim afegim les nous; la recepta original diu que cal incorporar-les just abans de ficar-lo al forn, prèviament enfarinades perquè no baixin al fons però a mi em van quedar totes al damunt, que també queda bé, però potser millor que quedin algunes pel mig.
El posem al motllo per al forn. Afegim una cullerada de canyella per damunt, forn de dalt i de baix, 170º, uns 45 minuts (jo potser el vaig tenir més estona).
La recepta original dóna el següent consell: si voleu que us quedi amb una crosta dolça, quan el pastís porti mitja hora afegim dues cullerades de sucre per les esquerdes de la superfície (que es formen quan trenca en pujar) i deixem l'altre quart d'hora al forn amb la cocció normal. Jo vaig fer això però el sucre em va quedar una mica cru, tot i tenir-lo després més de mitja hora.
Barregem el llevat amb la farina i la incorporem. Tornem a batre i deixem reposar 10 minuts.
Afegim la ratlladura de mitja llimona, un pessic de sal, mitja cullerada de cafè soluble i la mantega líquida (jo li vaig posar oli). Batem tot fins que no quedin grumolls.
Per últim afegim les nous; la recepta original diu que cal incorporar-les just abans de ficar-lo al forn, prèviament enfarinades perquè no baixin al fons però a mi em van quedar totes al damunt, que també queda bé, però potser millor que quedin algunes pel mig.
El posem al motllo per al forn. Afegim una cullerada de canyella per damunt, forn de dalt i de baix, 170º, uns 45 minuts (jo potser el vaig tenir més estona).
La recepta original dóna el següent consell: si voleu que us quedi amb una crosta dolça, quan el pastís porti mitja hora afegim dues cullerades de sucre per les esquerdes de la superfície (que es formen quan trenca en pujar) i deixem l'altre quart d'hora al forn amb la cocció normal. Jo vaig fer això però el sucre em va quedar una mica cru, tot i tenir-lo després més de mitja hora.
9 comentaris:
Senzillament deliciosssssssss!!
En prenem nota. Una abraçada
¡Hola Ro!
No coneixia el teu blog! Aquest pa de pessic m'ha semblat extraordinari, serà el proper que caigui quan em menji el que vaig fer ahir.
Em subscric al teu blog.
Per cert! T'he contestat una bona parrafada en el meu blog! Sento el rollo pero quan començo em costa parar de donar informació jejee.
Un petó!
Animeu-vos a fer-lo. Ja fa dies que el vaig menjar però recordo que era molt bo.
I Olga, espero la recepta en la versió apte per diabètics!
Aquest bescuit amb les nous i la canyella ha de quedar ben aromatitzat!
Petons!
si voleu que us quedi amb una crosta dolça
Ai, que faig tard...no sé si et pot interessar, jo això normalment ho faig barrejant el sucre amb una miqueta d'anís. El líquid fa que el sucre es dissolgui i no quedi cru ;) (això sí, amb compte que tens mainada i no emborratxis massa el pa de pessic :D)
Cristina, moltes gràcies pel consell. Ho tindré en compte tot i que no sé jo si l'anís i els nens... ara, deu quedar boníssim.
Yikes. Too bad I don't understand the language. But the recipe looks so good.!
These looks so yummy. Yours look so delicious, I’ll have to give it a try.
Nice post i like this blog very much.Amazingly great.
Publica un comentari a l'entrada