dimarts, de setembre 21, 2010

Crema de nous (Intxaursalsa)

Crema de nous

Via El Cafè de nit, descobreixo un postre realment sorprenent, la crema de nous basca, la Inxaursalsa, un postre que s'acostumava a preparar la nit de Nadal. Molt bona, i com ells diuen, millora d'un dia per l'altre.

Crema de nous (Intxaursalsa)

- 1/2 litre de llet sencera
- 80 g de sucre
- 100 g de nous ben picades
- 1/2 branca de canyella

Posar tots els ingredients en un cassó al foc. Les nous les vaig picar amb la batedora tot i que hi ha qui ho fa al morter. Amb unes barilles, remenar fins que la barreja s’espesseixi com una crema. A mi no em va espessir molt, la veritat, però quan feia uns 20 minuts que estava al foc vaig parar de remenar. Quan es refreda, s’espesseix una mica més.

6 comentaris:

Anniki ha dit...

No coneixia aquesta crema però té molt boina pinta! I pels ingredients que porta em recorda molt al flan, però en comptes d'ou amb nous... crec que probaré un dia de fer-la però afegint-hi una mica de caramel amb el teu permís :) és que m'agrada molt el caramel del flan jejeje

Un petó!

Anniki http://gastroadikt.blogspot.com

La Taula d'en Bernat ha dit...

Jo tampoc coneixia la inxaursala, però crec que té molt bona pinta!!! Em sembla que no podré esperar a Nadal...

Glòria ha dit...

Veig que ja l'has fet, me n'alegro que t'hagi agradat. Dius que després de remenar 20 minuts no et va espessir massa. Potser depèn del foc?. De totes maneres, fet d'un dia per l'altre, molt millor, eh?

Miel ha dit...

Moltíssimes gràcies per aquesta recepta!!! ha de ser boníssima!!!

Petonassos

Miel

Ro ha dit...

Moltes gràcies pels comentaris. Espero que us agradi

restaurants ha dit...

Nice post I love all your recipes! I've become quite the addict lately! Thanks for a great dinner
that warms up the house.