divendres, de juliol 04, 2008

Pa integral amb panificadora

pa integral

Una mica preocupada perquè m'han sortit dos pans malament amb la panificadora (sí, tot i ser tan senzill, de vegades falla, queda dur com una pedra i és per llençar) vaig intentar una de les receptes de la màquina del pa que encara no havia provat: el pa integral. No l'havia fet pensant que potser no era tan "bo" com la resta de pans.

Quina il·lusió descobrir que el gust és una meravella. És tan bo que fins i tot rivalitza amb els panets de llet amb nous que fem per esmorzar. Penso fer-ne més -la propera vegada 1 kg- per congelar-lo i menjar-lo al matí. Era tan bo que me'l menjava tot sol i al meu fill li ha encantat també. Cal reconèixer que amb els ingredients bàsics que porta és tot un mèrit. Que els pans enriquits siguin bons, és més fàcil d'aconseguir. En aquest cas tenim un pa poc calòric i nutricionalment molt correcte.

PA INTEGRAL AMB PANIFICADORA
Les dosis són per a un pa de 500 gr. ; entre parèntesi la dosi per a un pa d'un quilo.

1.5 cc oli (2.5 cc: cullerada de cafè)
210 ml aigua (355 ml)
1.5 cc sal (2 cc)
1.5 cc sucre (2.5 cc)
140.5 gr. farina de força (240 g.)
210 gr. farina integral de força (365 gr.)
0.5 cc llevat de forner Maizena(1.55 cc)

Programa 4, pa integral, de la panificadora Moulinex, daurat mig, 500 gr., 3.41 minuts. Triga una mica més perquè la primera mitja hora fa un preescalfament, no comença a mesclar com els altres programes. No és que no funcioni la màquina, com jo em vaig pensar -amb horror- en un principi.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola sóc el Sr. Rius i Pajillero:

Ai, quina il·lusió que sóc el primer a fer un comentari a aquesta notícia tant estupenda.

Només volia comentar-vos que hi ha una màquina que també va molt bé per fer panets de llet... bé en aquest cas són de mala llet.

És una màquina d'autopréstec amb ulls de peix bullit. Li obres la boca li poses la farina, la massa mare, i no calen cistellets ni mari... vàries. Ahhh! surten uns panets de mala llet boníssims!

Uala tia, saps què!, saps què... sé una coza que tu no saps!

Mariana ha dit...

Si dius que surt bó,serà qüestió de probar-lo,ja que el de llet, de tots els que he probat ha set el que més m'agradat.

Salutacions

Núria ha dit...

Ro, quin pà més bo...Jo tinc que tornar a fer servir la panificadora, perque filleta amb aquestes calors..qui té ganes d'encendre el forn?? Per cert, on compres la farina integral de força?? Perque jo mai l'he trobada, sempre li afegeixo gluten pero donar-li més força...

Ro ha dit...

Sr. Rius, el nostre troll "favorit", faci el favor de comportar-se!

Mariana, sí que surt bo aquest pa, tot i ser integral, que sempre és una mica menys "atractiu".

Snur, jo he tornat de nou a la panificadora perquè és tan fàcil: l'engegues i ho fa tota ella i no has de passar calor ni comprovar ni res. Té una forma concreta però és el que té. La farina integral de força també la tenen a Renobell, on tu compres. Demana-la. És una meravella de botiga, oi? en tenen de tot. Així podràs treure el màxim profit al teu llibre de pans integrals del Reinhart

Núria ha dit...

Ro, es que la meva panificadora...ja no rostia tant el pa per sobre...crec que no funciona del tot bé..però tornaré a provar...!!Perquè fa massa calor...
La botiga de Renovell la vaig descobrir per una companya de feina i m'encanta..trobes tot tipus de farinas, semillas, llegums, cereals...Una perdició...jeje
PErò no recordo haver vist farina integral de força, hi ha la normal i la ecològica, pero demanaré

Moltes gràcies!!

Anònim ha dit...

You have a very nice blog great recipe

canela ha dit...

Ro i Ru, felicitats pel pa. Tinc els cistells, però també pànic escènic a la massa mare i a l'amassar. Espero superar-lo. He tingut experiències traumàtiques amb això. El meu ego ha patit molt amb el pa últimament jeje. Ara em dedico al pa de motllo.

El vostre té un aspecte fantàstic.
canela

Núria ha dit...

Ro, ja tinc la farina integral de blat... Me l'ha comprat una companya de feina que va estar ahir a REnobel..La probaré i a veure quin resultat tenen els meus pans.
Per cert, he recuperat la panificadora per fe pà ara a l'estiu...va molt millor.

Ro ha dit...

Canela, de vegades passa que no surten els pans però cal insistit. El teu últim de carbassa té una pinta fantàstica!

Snur, nosaltres també fem servir la panificadora ara, és un plaer que ho faci tot ella i no notes el calor, només l'oloreta. Renobell té de tot!

Micaela ha dit...

Hola Ro i Ru!! Us volia preguntar si aquest lloc on dieu que compreu farina que está per l'antic born, la farina que venen es ecológica o no? perquè n'he sentit a parlar molt d'aquesta botiga però no he anat mai. Si em podeu fer cinc céntims...

Merçès

Un petonet

Ru ha dit...

Micaela: n'hi ha d'ecològica i de normal, d'espelta, de kamut, de sègol, de qualsevol cosa, diria. I fruits secs, llegums, totes aquestes coses. Si hi has d'anar tingues paciència: sol estar ple i s'ha d'esperar una mica, però els preus estan bé. Millor si compres per quilos que per mitjos quilos. O per sacs, que llavors sí que surt a compte ;-)

Micaela ha dit...

Hola. Ru gràcies per la teva resposta. Jo fins ara faig servir la farina semi de blat i també d'espelta, inclús blanca que me l'envien de la "Panaderia Rincón del Segura" Vosaltres la coneixeu? si es així, m'aconselles que compri a Renobell o continuo amb la del Rincón del Segura?
Gràcies
Una abraçada

Micaela ha dit...

Se m'ha oblidat preguntar-te que és el kamut

Ru ha dit...

Micaela: Rincón del Segura té molt bona fama i no seré jo qui t'aconselli canviar de proveïdor. Nosaltres anem a Renobell perquè és un dels pocs llocs que coneixem on es poden comprar farines de tot tipus.

Ah, i quant al kamut, és el blat més antic que es coneix, el que s'utilitzava a l'antic Egipte i que darrerament es torna a consumir perquè té molts nutrients. Més informació.