dimarts, de desembre 08, 2009

Melmelada de mandarina

Torrada de melmelada de mandarina

Aquí teniu una llesca de pa d'espelta de la Pastisseria Fusió (Sant Elies, 16, Barcelona) on un uruguaià fa uns pans esplèndids. Els meus preferits, de moment, són els d'espelta i un suec.

A sobre, melmelada de mandarina. La recepta la vaig fer fa anys però no recordo exactament d'on la vaig treure, crec que va ser d'una revista de cuina. La recepta original tenia el doble d'ingredients.

El resultat és una melmelada molt poc dolça, tot i el sucre que porta, però molt bona.


MELMELADA DE MANDARINA

750 gr. mandarines
1/2 llimona (a la recepta deia 1)
1 poma
1 plàtan
250 cl. aigua
2 claus (jo no hi vaig posar)
400 gr. sucre

Es posen tots els ingredients menys el sucre a bullir; un cop bullit, abaixem el foc i el deixem mitja hora. Afegim el sucre, el fem bullir de nou i a continuació a foc lent una hora. Posar la barreja als pots de vidre (surten uns tres pots), tapar-los i donar la volta per fer "el buit". Hi ha qui ho deixa així 24 hores; jo només ho vaig deixar fins que es van refredar i després a la nevera.

Per acabar de fer una conserva més segura, hi ha qui després introdueix els pots en una olla amb aigua i els deixa bullir de 30 a 60 minuts. També cal tenir una cura especial en la neteja dels pots de vidre, rentant-los per exemple a una temperatura alta al rentavaixelles.

6 comentaris:

Ivana ha dit...

umm que bona! però la veritat es que mai l'he fet, prenc nota ara que ni han!
petonets

La cuina vermella ha dit...

Apuntant tot, la recepta i l'adreça de la pastisseria. Quin bon esmorzar farem!! molts petons.

Massitet ha dit...

Ei, hola!
Quina alegria poder tornar-vos a llegir. M'alegroe qu hàgiu "reiniciat" el bloc i que tot hagi tornat a una certa normalitat...

Apunto la recepta, que tinc la sort de poder disposar de mandarines de casa... ;-)

Salut!

Ro ha dit...

Sí, intenteu fer-la perquè és molt bona. No és gens dolça (malgrat el sucre que porta) i té una textura diferent.

Massitet, com vaig disfrutar amb les diferents cròniques de la vostra visita al forn familiar...

núria alemany ha dit...

Hola! Aquest comentari sembla spam però no ho és, només una mica de publicitat: A Salsa Books (editorial de llibres de cuina) hem creat una pàgina facebook i us convidem a apuntar-vos-hi. Podeu participar en els concursos que hi fem i guanyar llibres. Si us plau, feu-ne difusió! Gràcies i perdoneu la intrusió.
http://www.facebook.com/#/pages/Barcelona-Spain/Me-gusta-cocinar-con-Salsa/187723095792?ref=ts

restaurants ha dit...

These things look gorgeous and I am sure are delicious. I'm bookmarking these to try this
weekend.