dilluns, de gener 05, 2009

Cada cop som més els forners que treballem...

... el pa com abans.

L'edició electrònica de l'Avui ha perdut mig titular i l'encapçalament ha quedat com a mínim curiós. Una entrevista [aquí en PDF] a Eduard Crespo, forner i creador del pa de Sant Jordi. Sembla que els mitjans donen cada vegada més importància a la recuperació de la manera tradicional d'elaboració del pa. Una bona notícia.

Fleca Balmes

Balmes, 156

5 comentaris:

Mai ha dit...

Una gran notícia Ru!! ja comença a ser hora que s´exigeixi una mica de qualitat en un aliment tant bàsic com és el pa , ja n´hi ha prou de gasolineres y maquines expenedores.
Y ja era hora de que us anessim veient, quant de temps!!! prenc nota dels llibres , als que per cert dos en puc donar fe.
Molt Bon Any i una abraçada.

mai

Anònim ha dit...

Hola,
jo us volia preguntar si canviant la farina de les receptes que venen amb la nostra panificadora per farina de força el pa sortirà més esponjós... També he vist que feu servir massa mare, i no entenc massa per a què serveix o què substitueix.

MOltes gràcies!

Mariona.

Ru ha dit...

Mai: La veritat és que estem força embolicats, últimament, però intentarem apaèixer més sovint. Resulta curiós el que està passant amb el pa: tothom es dedica a perpetrar pseudopans immenjables i és notícia que es recuperi l'elaboració tradicional que respecta els temps de fermentació. M'alegro que recuperem els senderi però és trist que el perdem amb tanta facilitat.

Mariona: Per descomptat et recomano que facis el pa amb farina de força, que és justament la indicada. Té un contingut en gluten superior a la de reposteria i la molla queda molt més elàstica. Actualment se'n pot trobar a molts establiments.
La massa mare és el llevat natural que sempre s'ha fet servir per elaborar pa de forma artesana. Substitueix el llevat químic i fa que el pa tingui un gust més profund. Si vols investigar una mica més et convido a llegir ¿Todavía no haces pan?, al bloc de l'Iban, que explica detalladament i de manera didàctica què és cada cosa i com es fa servir.

Eva Flores ha dit...

Hola!
Ara fa molt que us llegia.
Al meu blog he deixa una coseta per vosaltres, espero que us agradi. Fins aviat!

Ma Petite Boulangerie

Enkeli ha dit...

El que em faltava, jaja! saber la recepte d'aquest pà!! I mira que està bó, eh! l'any passat ja vaig desitjar poder menjar-ne, d'aquest no passa! jo pensava que a part de la sobrasada portava formatge i fruits secs!:o