Després de veure la recepta al Cafè de Nit, a Delícies del Rebost, al Kiwi Blau, a Cuinar és Generós (el Manel li afegia salsa tofe) i, per últim, a La cuina de casa, jo també em vaig apuntar. La va ensenyar a fer a un curs del Bonpreu on van anar molts dels blocaires gastronòmics que llegeixo. Surt molt bona i no gaire dolça.
PASTÍS DE POMA AUTRE MANIERE (David Lienas)
· 1 massa brisa fresca (la Glòria del Cafè de Nit la feia ella mateixa)
· 1 kg. de pomes Golden (millor posar una mica menys, amb 3-4 pomes ja queda prou coberta)
· 125 g. de mantega
· 100 g. de sucre
· 4 ous
· 50 g. de farina
· Sucre en pols
PASTÍS DE POMA AUTRE MANIERE (David Lienas)
· 1 massa brisa fresca (la Glòria del Cafè de Nit la feia ella mateixa)
· 1 kg. de pomes Golden (millor posar una mica menys, amb 3-4 pomes ja queda prou coberta)
· 125 g. de mantega
· 100 g. de sucre
· 4 ous
· 50 g. de farina
· Sucre en pols
Escalfar el forn a 180º amb foc de dalt i de baix.
Col·locar la massa brisa al fons d’un motlle amb el mateix paper sulfurat que porta. Punxar-la amb una forquilla i deixar-la a la nevera perquè reposi.
Fondre la mantega al bany Maria. Afegir-hi el sucre, els ous batuts i després la farina i remenar-ho bé. Reservar.
Treure la massa brisa de la nevera i coure-la sola uns 10 minuts perquè quedi més cruixent i cuita.
Pelar les pomes i tallar-les a daus de mig centímetre de costat. Dipositar-les sobre la massa brisa i cobrir-les amb la barreja anterior que havíem reservat. Distribuir-ho bé pel motlle.
Coure el pastís a 180º de dalt i de baix, uns 60 minuts (la recepta diu menys temps, uns 40 minuts, però dependrà del forn i de la quantitat de poma que hi poseu).
Deixar refredar i, si es vol, espolsar amb sucre en pols en el moment de servir (jo no ho vaig fer).
Col·locar la massa brisa al fons d’un motlle amb el mateix paper sulfurat que porta. Punxar-la amb una forquilla i deixar-la a la nevera perquè reposi.
Fondre la mantega al bany Maria. Afegir-hi el sucre, els ous batuts i després la farina i remenar-ho bé. Reservar.
Treure la massa brisa de la nevera i coure-la sola uns 10 minuts perquè quedi més cruixent i cuita.
Pelar les pomes i tallar-les a daus de mig centímetre de costat. Dipositar-les sobre la massa brisa i cobrir-les amb la barreja anterior que havíem reservat. Distribuir-ho bé pel motlle.
Coure el pastís a 180º de dalt i de baix, uns 60 minuts (la recepta diu menys temps, uns 40 minuts, però dependrà del forn i de la quantitat de poma que hi poseu).
Deixar refredar i, si es vol, espolsar amb sucre en pols en el moment de servir (jo no ho vaig fer).
9 comentaris:
M'encanten els pastissos de poma, són els meus preferits, i aquest es veu fàcil i sobretot molt molt bo. Anotat per probar-lo.
Un salut!
Molt bé, fantàstic, al final no has pogut resisitir i l'has fet, je je je... deu ser la tarta de poma més repetida entre els blocaires je je je!
T'ha quedat preciosa, amb tots els quadradets iguals i daurats al punt ;)
Ostres, ara que ja fa dies que la vaig fer i he vist la teva, m'agafen ganes de tornar-la a fer. Que bona que era!!!!. El David Lienas va triomfar amb aquesta recepta!!
Fins aviat
Doncs és senzilleta de fer oi? amb aquesta si que m´atreveixo!! si no queda bé renuncio a la pastisseria per sempre més, a vosaltres us ha quedat genial.
una abraçada.
ro, veig que al final entre tots t'hem convençut, me n'alegro. d'aspecte t'ha quedat genial, de gust estic segur que també.
fins aviat
Ro, t'ha quedat un pastís amb una pinta impressionant!! Ooooohhh, no pot ser això de mirar blogs de cuina abans de dinar! Quina gana!!
Me acerco siempre que huele a manzana y esta receta tiene una pinta estupenda y debe oler riquísimo.
Os deseo que paséis unas Felices Navidades llenas de paz y amor y que el Año Nuevo nos siga uniendo por estos lugares virtuales.
Un abrazo.
Ana
ostres!! jo també la vaig fer i es una tarta genial.
Ara mi has fet pensar!!
Sí que surt bona, sí. Jo ja l'he fet unes quantes vegades. I la tornaré a fer. Agrada molt a la gent i no és complicada. Això sí, em queda pendent fer la pasta brisa casolanament.
Publica un comentari a l'entrada