dilluns, de setembre 22, 2008

Melmelada de mores

mores de BergaJa fa dies que vam tornar però aquests dies de pont (11 de setembre) vam anar a Berga, a la muntanya, i vam aprofitar per recollir mores (les de la fotografia són les que vam recollir). Ha quedat molt bona i molt dolça.

MELMELADA DE MORES

800 gr. mores
500 gr. sucre
Suc de llimona

Rentem les mores i les passem per la batedora. Afegim el sucre i la llimona. Ho posem al foc fins que estigui més o menys espès, jo ho vaig tenir al voltant d'una hora. Es pot passar pel xino perquè quedi més fi però no cal, jo no ho he fet i ha quedat prou bé.

Posar la barreja als pots de vidre, tapar-los i donar la volta per fer "el buit"(a posteriori he llegit que cal mantenir-los així 24 hores. Jo no ho vaig fer però els tinc a la nevera i no duraran molt).

Per acabar de fer una conserva més segura, hi ha qui introdueix després els pots en una olla amb aigua i els deixa bullir de 30 a 60 minuts. També cal tenir una cura especial en la neteja dels pots de vidre, rentant-los per exemple a una temperatura alta al rentavaixelles.


20 comentaris:

Mai ha dit...

Que maques aquestes mores,segur que de la melmelada en treureu molt profit,per aquesta part d´aquí les mores són molt petitesi per fer-ne un cistellet necessites mig matí, a part tot és pinyol.

salutacions

Mònica ha dit...

mmm...quins records m'ha porat aquesta foto, quan era petita em pasava el dia al bosc recollint mores...fa mil anys que no ho faig...No heu necessitat pectina per fer aquesta mermelada? Mai tinc clar quan s'ha de posar...

Grine ha dit...

¡¡Con lo que me gustan las moras, qué cosa tan rica y encima casera!! Sepa usted que nunca he visto una confitura de moras que no fuera de bote prefabricada.

El otro día probé con la de higos, es muy parecida a esta y es deliciosa también, riquísima para acompañar queso fresco o algún paté :p

Replicant ha dit...

Hola!, m'encanten les mores i m'encanta el bloc de receptes, no sabia que existia però veig que em vau enllaçar fa temps!. Salutacions i celebro que seguiu a la blocesfera!

La cuina vermella ha dit...

Ostres Ro, si ho arribem a saber venim amb vosaltres a buscar-les!! quina alegria poder cuinar els fruits que et dona la natura i que a més has recollit, oi?
Petons!

a n i s h i ha dit...

Qué cambio Ro!!!, me gusta el nuevo aspecto del blog. Esa cesta de moras no la dejo yo llegar a una mermelada, me la como camino a casa. Te agradezco tus palabras de ánimo.
Un abrazo.
Ana

Ro ha dit...

Mai, la melmelada ha quedat molt bona. No vam agafar moltes però les justes per fer uns 3-4 pots.

Mònica, no l'he posat pectina, sí que he llegit que hi ha qui li posa per espessir, però ha quedat molt bé només amb això.

Grine, pues es super fácil de hacer esta mermelada, yo es la primera vez que las hago y además con la ilusión de que el fruto lo has recogido tú. Y qué buena tiene que ser la de higos. Yo no la he hecho todavía porque como no son muy baratos, prefiero comérmelos aunque si se recogen del árbol deben ser una delicia.

Replicant, ja fa mesos que et segueixo amb el bloc i, tot i que no faig comentaris, m'ho passo molt bé.

Cuina vermella, sí que fa il·lusió recollir fruits de la natura i a més tan bons i fàcils de trobar.

Ana, es verdad que nosotros también comimos unas cuantas moras de camino a casa, y mi hijo era el que más quería, pero algunas llegaron. Muchos ánimos, Ana!

Grine ha dit...

Pues qué pena que estemos tan lejos, tengo una caja repleta de higos recién cogidos del árbol... Así que unos los como y otros los hago mermelada o los uso para cocinar tartas o ensaladas...

Si se pasa por Madrid estos días avíseme que le preparo un canasto.

Ro ha dit...

Ui, Grine, que más querría yo que darme una vuelta por los Madriles, en el AVE, ver el edificio del CaixaForum, comer superbien por allí, y, por supuesto, ver su biblioteca y recoger mi canasto de higos. Todo me lo apunto, que-lo-sepa!

Cristina ha dit...

Si se pasa por Madrid estos días avíseme que le preparo un canasto.

Uy, ¡qué envidia! yo también quiero mermelada de higos...¿cuándo dices que vamos, Ro? ;) (a que nos plantamos ahí todos...:DDDD)

Ro ha dit...

Que más quisiero yo que darme una vuelta por allí. Pero estoy "atada" a mi enano! y además empiezo el curro el día 1. Aunque ya me apetece una escapadita para allá, sí, aunque sólo sea para recoger la mermelada de higos, ja, ja, ja.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Ohh! M'encanta aquesta recepta. I em porta molt bons records. De joveneta, quan anàvem d'excursió amb l'esplai, soliem collir mores per fer melmelada. Una vegada gairebé caiem per un barranc per agafar-ne unes de ben madures.
I la veritat és que les melmelades no són sant de la meva devoció, però m'encanta preparar-les, la seva textura, el seu aroma...

Grine ha dit...

(a que nos plantamos ahí todos... :DDDD)

No caerá esa breva :p
Aquí les espero con los tarros de mermelada preparados, cuando quieran ya saben dónde los tienen.

También me gusta el nuevo diseño, Ro, todo el mundo se ha vuelto azul de repente ;)

Gemma ha dit...

Ahir, tornant d'escalar, vam fer una bona collita de mores. Ja sé on aniran a parar ;)

Anònim ha dit...

No sé donde leí que para que la mermelada quedara como más gelatinosa se le puede añadir cachitos de manzana. La verdad es que yo hace poco comprobé la diferencia proque hice dos pasteles de queso con mermelada de frutos rojos y la mermelada me quedó muy líquida en la que no le eché manzana...el limón hace de gelidificante también?

Por cierto, me gusta tu blog, te agrego a "mis blogs". Además yo tb estuve hace poco en el Tempura-Ya!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Les darreres vegades que he entrat al teu blog he tingut una sensació ben estranya. Com si no estés a casa teva... I ara ja sé per què!!! Has fet un canvi de look! I et senta molt bé! Enhorabona!

CRIS ha dit...

Hola Ro, tens un blog molt interessant,m'encanta la melmelada de mores amb mató i també agafava les mores aprop de Berga, n'està plé.
Una salutació

Ro ha dit...

Arantxi, la manzana tiene pectina, que es un espesante (por eso se toma también cuando uno tiene diarrea, je, je). Y se suele añadir también a algunas mermeladas. No sé si el limón tiene esas propiedades, pero se suele poner también en las mermeladas, no sé si para que no se solidifique el azúcar y se haga caramelo duro.

Y sí, li hem canviat una mica la cara al bloc, aprofitant les plantilles de blogger.

Gràcies a totes!

Irisibula ha dit...

Ro, aquesta melmelada em té boja perduda! Si no tan mal temps com avui el dissabte m'enfilo cap a la muntanya, a veure si en trobo i la puc fer!

Anònim ha dit...

Hola! M’agradat el teu blog! Una pregunta, m’agradaria anar a collir móres pel Berguedà (per la zona de Castellar de n’Hug, on podria trobar esbarzers?