diumenge, de febrer 03, 2008

Més pans

pa amb rosellesA partir de la recepta de panets blancs que havíem provat fa dies (i surt molt bé), aquí teniu el meu intent de pa: amassat a la panificadora, deixat reposar 30 minuts, i després al forn amb les llavors de rosella. Vaig seguir els consells de l'Iban i vaig posar una safata amb aigua a sota (desprenia molt vapor) i el foc per dalt i per baix. Va sortir poc torrat de sota, segurament necessitava més minuts però ja feia uns 50 minuts que era al forn i patia. Abans de posar-lo al forn, el vaig untar amb aigua per dalt (després vaig afegir les llavors) i va quedar més torrat (hi ha qui posa aigua amb sal, potser ho provo un altre dia). Va quedar boníssim!

I aquí sota teniu uns panets que va fer el Roger amb la mateixa recepta però deixats més estona i molt més torrats. També fets amb aigua a sota del forn. Què bons que van quedar!. Estem enganxats al pa, ara només ens falta posar-nos les piles i intentar fer la massa mare.

panets amb roselles

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Pues no me quiero ni imaginar cuando os llegue el librito del superconcurso!! Que empiece a temblar la tienda de harinas de Renobell!! :)

Estos panecillos tienen muy buena pinta. Yo suelo hacer más hogazas grandes. No sé muy bien por qué. Imagino que es más cómodo de hacer (sólo hay que dar forma una vez), además el tiempo no es tan crítico. Los panecillos se hacen mucho antes. Para lo de la masa madre, podéis simplemente empezar por hacer un prefermento con levadura comercial: el día anterior mezcláis parte de la levadura con harina y agua, y al día siguiente seguís con los demás ingredientes; gana mucho en textura y sabor :)
Al final del librito hay un capítulo sobre diferentes "finales" para el pan, con agua, con huevo, con leche, etc... Aquí también tienes varias fotos al respecto (abajo, tarda un poco en cargar).

Anònim ha dit...

Vaya, no se ha cargado el link, veamos, aquí, Jack Lang

Ro ha dit...

Iban, "friso" por recibir el libro... y hacemos panecillos pq se hacen antes y nuestro problema es poder disfrutar del pan al momento (que está riquísimo y con una textura... ummm) y todavía no le tenemos cogido el punto a la fermentación larga. Y sí, intentamos lo que comentas (prefermento con levadura rápida, siguiendo una receta de un libro) pero nos salió un churro (muy líquido, no sé si falló algo). Pero estamos trabando en ello! Qué alegría tus panes!

Qué buen enlace!

Gemma ha dit...

La Gemma de bcnmonamour em va dir que aquest dijous hi ha una oferta al Lidl de panificadores... Segur que me la compro, a veure si puc començar a fer receptes com aquests panets, que em feu una enveja...

Ro ha dit...

Gemma, ves aviat per la màquina pq sol haver cues, a més no hi és a tots els Lidls (mira quin en té). I a veure quins postres fas amb la màquina!

Anònim ha dit...

¡¡¡Ya sois todo unos profesionales del PAN!!!
Me he quedado un poco atras, tengo que practicar mas....