diumenge, de febrer 24, 2008

Llaminera Wellington

Solomillo Wellington

Aquesta llaminera Wellington la vaig fer el passat cap de setmana. La recepta, que tenia arxivada de fa dies, la vaig treure del fantàstic bloc de la Bea, on podeu llegir a la seva entrada la història d'aquest plat.

la ració amb compota de poma
LLAMINERA WELLINGTON

1 llaminera de porc
100 gr. xampinyons laminats
Pasta de full fresca
2 cebes (l'original diu chalotas)
2 alls
70 gr de paté
Vi blanc
Ou per decorar

Passem la llaminera per la paella (la recepta original diu només un parell de minuts per cada costat però jo el vaig deixar més estona perquè en feia por que quedés massa cru). Salpebrar al retirar-lo i reservem.
A la mateixa paella fem les cebes i l'all, tot picat. Reservem.
També a la mateixa paella fem els xampinyons a foc alt. Quan estiguin, afegim la ceba i l'all. A continuació el paté. Quan estigui una mica fet, afegim una mica de vi blanc i pugem el foc per consumir l'alcohol. Després afegim mig gotet d'aigua i deixem a foc baix fins que redueixi la salsa, que es deixa refredar.
Un cop la llaminera i la salsa estiguin freds s'embolica amb la pasta de full. Podem tallar alguns trossos de la pasta de full per decorar després. La salsa es posa damunt la pasta de full, després la llaminera i per últim el tapem amb una altra capa de salsa. Fem un regalet amb la pasta de full i el tanquem. Per últim decorem amb els retalls de pasta de full i pintem amb l'ou batut per damunt perquè quedi més daurat.
Es fica al foc ja preescalfat a 200º més o menys una mitja hora, fins que la pasta de full estigui daurada. Es pot servir acompanyat de compota de poma

4 comentaris:

Bea Roque ha dit...

Hola Ro!!! Estoy encantada de que te haya gustado la receta... ya más aún que te haya salido bien... bueno realmente es tán fácil y queda tan bonito... tan aparente, que se puede poner fácilmente en una cena con amigos para impresionar.... y te aseguro que se quedan impresionados!!!! Un abrazo Ro, y seguimos en contacto. Bea

Anònim ha dit...

¡¡¡¡Fantástico...!!!!

Gemma ha dit...

Tinc pendent des de fa molt temps provar de fer una recepta d'aquestes, embolicant un tros sencer de carn amb pasta de full. Però no trobo l'ocasió i em fa por que no quedi bé... El teu té una pinta deliciosa i sembla bastant fàcil... a veure si m'animo a provar-la!

a n i s h i ha dit...

Tambe jo la vaig fer i estava divina, de alta cuina!!!
Bona idea el acompagnament.
Petonets.
Ana