diumenge, novembre 12, 2006

Pastís de pastanaga

pastís de pastanagaDesprés de molts dies (i mesos) sense dir res, avui retornem al món de les receptes amb un clàssic que ja hem provat moltes vegades. És una recepta de la mare del Ru i últimament estem enganxats. Surt boníssim. És com un plum-cake però amb menys contingut calòric i més saludable perquè poses menys mantega i afegeixes la pastanaga i les nous (calòriques però sanes).

Ingredients:

  • 150 gr. mantega
  • 200 gr. sucre
  • 4 ous
  • 100 gr. nous pelades
  • 200 gr. pastanaga ratllada
  • 150 gr. farina
  • 1 sobre llevat

Barregem la mantega fosa més el sucre i els rovells d’ou.
Afegim les nous esmicolades (jo ho faig a mà) i la pastanaga ratllada. Barregem.
Afegim la farina i el llevat i tornem a barrejar.
Per últim afegim les clares a punt de neu.

Posem la pasta en un motllo (jo n'utilitzo un, de plum-cake) prèviament untat amb mantega. El posem al forn a foc alt i cada 10 minuts abaixem la temperatura. Depenent del forn, triga més o menys, en el nostre cas una hora.

Font: recepta barreja d'una d'Arguiñano i de l'avia Remei

9 comentaris:

Sr Rius i Pajilleru ha dit...

Ja frisava per tornar a llegir les vostres meravelloses receptes. Pastís de pastanaga!!! renoi, quina idea més genial!
Batua l'olla, això si que és un bon dinar si tens cunills per convidats. Avui us faig aquest acudit, perquè estic alegre de veure les vostres receptes.

Los que tu ya sabes Ru ha dit...
Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.
Sr rius i pajilleru ha dit...
Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.
los que tu ya sabes ru ha dit...
Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.
Ru ha dit...

Dropus, dropus, dropus, a fer dossiers!!!!!

Ahir vam estrenar el maleter: llit de baranes, cotxet i matalàs. Quatre paquets de considerables mides i cap problema.

Anònim ha dit...
Un administrador del bloc ha eliminat aquest comentari.
Ro ha dit...

Anònim, perdona pels comentaris. Els hem esborrat perquè, com bé assenyales, no són gaire respectuosos. Tenim uns amigüitos "trolls amb un sentit de l'humor molt peculiar i molt políticament incorrecte.

Anònim ha dit...

Eps, a aquesta recepta li falta el millor: un topping fet amb formatge cremós. Milloraria la recepta a base de bé!!
Un pastís de pastanaga sense això, és com una Tatin sense pomes ;)

Ro ha dit...

Tens raó, Anònim, el topping aquest de formatge cremós (crec que li posen també mantega oi?) està molt bo. Jo no ho he fet mai (tot i que he mirat alguna recepta) però no ho descarto fer-lo en el futur. Això sí, si li posem aquest afegit boníssim, comença a ser molt més calòric i no tan "saludable". També l'he tastat amb un canyella i panses i també queden molt bones.