dimarts, desembre 14, 2010

5 anys!

pastís de poma

Avui el bloc fa 5 anys!

Vam començar un 14 de desembre de 2005 i fins ara. Sí que últimament el tenim molt abandonat, però encara hi continuem! I sobretot continuo enganxada a una quantitat enorme de blocs de cuina (i d'altres coses) que vaig llengint amb molt d'interés.

El pastís de la foto és un pastís de poma que va fer Carme Sala, una jubilada d'Olot, al programa Cuines. La recepta l'he tret de la seva web.


PASTÍS DE POMA


Ingredients:

- 1/4 de l de llet
- 100 gr de sucre
- 100 gr de farina
- 2 ous
- 1 culleradeta de llevat químic
- 3 pomes golden
- confitura d'albercoc (jo no li vaig posar)

Per començar, poseu en un bol la llet, el sucre, els ous, la farina i el llevat i tritureu-ho bé amb el túrmix. Seguidament, afegiu-hi un parell de pomes tallades a daus, remeneu-ho bé i poseu-ho en un motlle cobert amb paper sulfuritzat. A continuació, cobriu el motlle amb l'altra poma tallada a làmines i deixeu-ho coure al forn durant 45 minuts a 150 graus. I ja per acabar, deixeu refredar una mica el pastís, desemmotlleu-lo, unteu-lo amb la confitura d'albercoc i ja el podeu servir.

dissabte, desembre 04, 2010

Restaurant Palmira (Badalona)

Cors de carxofes, farcides de saltejat de porros i gambes amb salsa de galeres

Publico una entrada que tenia del febrer d'aquest any, gairebé un any (això sí que és tenir abandonat el bloc!).

El segon -i últim- premi gastronòmic que ens vam regalar aquest mes de febrer (de 2010!) de paternitat va ser la visita, a Badalona, del Restaurant Palmira (de fet, aprofitant una visita a Can Ruti, que està just al costat). Era el segon cop que hi anaven i ens va agradar molt. Aquest cop, hi vam anat amb el Martí, que si bé va començar dormint, de seguida es va despertar i va voler "compartir" el moment amb nosaltres. Com de costum, vam anar al migdia, aprofitant que l'altre hi era a l'Escola (sortir a "sopar" ha deixat de tenir sentit per a nosaltres des que tenim fills). Vam dinar:

Primers: Bolets de temporada saltejats amb reducció d’Oporto i ou de corral poché. Cors de carxofes, farcides de saltejat de porros i gambes amb salsa de galeres
Segons: Morro de bacallà amb humus de cigrons a la catalana i cruixent d’espinacs. Rap gratinat amb ravioli de sípia i ceba confitada
Postres: Escuma de crema catalana amb maduixes i caramel de taronja
A continuació, les fotografies dels plats:

Entrants:
Entrant
entrants
PRIMERS

La fotografia de l'entrada i aquesta

Bolets de temporada saltejats amb reducció d’Oporto i ou de corral poché
SEGONS


Morro de bacallà amb humus de cigrons a la catalana i cruixent d’espinacs
Rap gratinat amb ravioli de sípia i ceba confitada
PA: excel·lent!

pa
POSTRES

Escuma de crema catalana amb maduixes i caramel de taronja
PETITS FOURS
petits fours
Per últim, el Martí (encara no tenia 4 mesos), amb cara de circumstàncies per la pedorreta del seu pare.

Martí

Restaurant Palmira (Badalona). Carretera de Badalona a Montcada, km. 3, Badalona (al costat de Can Ruti). 93 395 12 65