dijous, de novembre 04, 2010

Pa de pessic de nous

Pa de pessic de nous

Una recepta que vaig fer fa uns mesos i tenia com a esborrany. La vaig treure de Recetas de rechupete. I un altre èxit, un bescuit deliciós, amb una textura extraordinària i les nous i la canyella li donen un aroma boníssim que perfuma tota la casa. Es tracta del Bizcocho de nueces.


Pa de pessic de nous

* 350 g. de farina
* 200 g. de sucre
* 1 sobre de llevat químic (Royal)
* 2 ous
* 250 ml de llet sencera (jo li vaig posar semi)
* 100 g de nous senceres
* 1 cullerada de canyella
* 1/2 cullerada de cafè soluble
* 2 cullerades de sucre per a la crosta
* 100 g de mantega (jo li vaig posar 75 ml d'oli d'oliva)
* 1 pessic de sal
* La ratlladura d'una llimona (no li vaig posar perquè no en tenia)

En bol gran batem els ous amb el sucre fins que quedi amb una petita escuma; afegim la llet.
Barregem el llevat amb la farina i la incorporem. Tornem a batre i deixem reposar 10 minuts.
Afegim la ratlladura de mitja llimona, un pessic de sal, mitja cullerada de cafè soluble i la mantega líquida (jo li vaig posar oli). Batem tot fins que no quedin grumolls.
Per últim afegim les nous; la recepta original diu que cal incorporar-les just abans de ficar-lo al forn, prèviament enfarinades perquè no baixin al fons però a mi em van quedar totes al damunt, que també queda bé, però potser millor que quedin algunes pel mig.
El posem al motllo per al forn. Afegim una cullerada de canyella per damunt, forn de dalt i de baix, 170º, uns 45 minuts (jo potser el vaig tenir més estona).
La recepta original dóna el següent consell: si voleu que us quedi amb una crosta dolça, quan el pastís porti mitja hora afegim dues cullerades de sucre per les esquerdes de la superfície (que es formen quan trenca en pujar) i deixem l'altre quart d'hora al forn amb la cocció normal. Jo vaig fer això però el sucre em va quedar una mica cru, tot i tenir-lo després més de mitja hora.