dimarts, setembre 21, 2010

Crema de nous (Intxaursalsa)

Crema de nous

Via El Cafè de nit, descobreixo un postre realment sorprenent, la crema de nous basca, la Inxaursalsa, un postre que s'acostumava a preparar la nit de Nadal. Molt bona, i com ells diuen, millora d'un dia per l'altre.

Crema de nous (Intxaursalsa)

- 1/2 litre de llet sencera
- 80 g de sucre
- 100 g de nous ben picades
- 1/2 branca de canyella

Posar tots els ingredients en un cassó al foc. Les nous les vaig picar amb la batedora tot i que hi ha qui ho fa al morter. Amb unes barilles, remenar fins que la barreja s’espesseixi com una crema. A mi no em va espessir molt, la veritat, però quan feia uns 20 minuts que estava al foc vaig parar de remenar. Quan es refreda, s’espesseix una mica més.

divendres, setembre 10, 2010

Pastís de plàtan

Roc i pastísFeia temps que anava darrera d'una recepta de pastís (o pa) de plàtan i el descobriment del bloc d'Alfonso, Recetas de rechupete, m'ha fet animar-me. El bloc el vaig conèixer via El comidista, el també interessantíssim bloc del Mikel Lopez Iturriaga (abans feia Onkadin).

L'Alfonso anomena aquest pastís Pan de plátano estilo Starbucks i a la seva detallada entrada explica tota la història.

El pastís és deliciós... a la foto el meu fill Roc de fons, menjant un troç.

PASTÍS DE PLÀTAN
  • 225 g de farina
  • 225 g de sucre
  • 225 g de mantega a temperatura ambient
  • 4 plàtans de Canàries madurs
  • 4 ous
  • ½ cullerada de bicarbonat sòdic
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla (no li vaig posar perquè no en tenia)
  • 1 culleradeta de llevat químic
  • 1 pessic de sal
  • 75 g de nous picades
  • ½ got de llet sencera (l'Alfonso diu que es pot prescindir i també queda bo, jo li vaig posar)
Es barregen els plàtans, el sucre i la llet. Batre.
Tamisem la farina i el llevat, afegim el bicarbonat i la sal. I l'incorporem a la barreja anterior.
A continuació afegim els ous un per un.
Després la mantega (juntament amb la vainilla) i per últim les nous.
Forn preescalfat, 190º, uns 40 minuts de forn.

Altres variants de la recepta que també tenia guardades i pendents de per: