dilluns, de març 29, 2010

Apunta’t a la Mona Solidària!

pollet solidari

Fa uns dies em va arribar un missatge d'Intermón Oxfam explicant-me la campanya Apunta’t a la Mona Solidària feta amb el Gremi de Pastisseria de la Diputació de Barcelona. La campanya consisteix en oferir pollets solidaris que s’inspiren en els pollets de les mones de Pasqua. Amb un donatiu de 2 euros, es poden incorporar com a complement de la mona.

A la seva pàgina web podeu trobar més informació, per exemple el llistat de pastisseries que s'hi han adherit i on podeu comprar-los. També tres vídeos amb la participació d’alguns dels personatges del Crackòvia: l'Iniesta, l'Ibra i el Guardiola.

Els diners que s’aconsegueixin amb la campanya aniran destinats a Intermón Oxfam per a col·laborar amb projectes com, per exemple, el de Tanzània, on donem suport a la producció del pollastre local per garantir l'alimentació de les famílies.

dilluns, de març 15, 2010

FreixaTradició

Calçots arrebossats i salsa romescu

Aprofitant el mes de la paternitat del Roger, vam voler celebrar el naixement del Martí premiant-nos amb un àpat extraordinari. I a finals de febrer vam anar al Restaurant FreixaTradició per tastar la seva cuina tradicional catalana. Vam dinar el següent:
Per picar: croquetes de rostit i bunyols de bacallà. Les croquetes boníssimes, els bunyols, per al meu gust, no tant.
Primers: macarrons a la barcelonina i calçots arrebossats (fora de carta, als suggeriments). Tots dos boníssims
Segons: bacallà amb samfaina i rap al forn (fora de carta, als suggeriments). Molt bons.
Postres: tarta tatin (fora de carta). També molt bona.
Tot excel·lent i molt recomanable. Una crítica també positiva la trobareu a Els meus restaurants de 2010. Us deixo les fotos dels plats.


PRIMERS

Els calçots arrebossats de la fotografia de l'entrada i aquests macarrons a la barcelonina

macarrons a la barcelonina
SEGONS

Bacallà amb samfaina

bacallà amb samfaina
Rap al forn

rap al forn
POSTRES


Només en vaig fer jo, és clar. Tarta tatin després de posar-li la crema de llet:

Tarta tatin

PETIT FOURS: Pa de pessic boníssim!


Restaurant FreixaTradició. Sant Elies, 22. Barcelona. Tel. 93 209 75 59. Cuina tradicional catalana. La seva carta està disponible a la seva web.

diumenge, de març 07, 2010

Arròs integral amb verdures

Arròs
ARRÒS INTEGRAL AMB VERDURES

Ceba
Pastanaga
Pebrot verd (mig)
Carxofes (congelades)
Gambes (congelades)
Panses
Arròs integral

Posar a bullir l'arròs integral amb un gra d'all i una fulla de llorer seguint les instruccions de la marca que utilitzeu, en el meu cas mitja hora.
A una paella sofregir la ceba i afegir el pebrot verd i la pastanaga. A continuació afegim les carxofes i les gambes congelades. Un cop fet afegir l'arròs escorregut i les panses, ho barregem i ja està. Boníssim! Es pot fer amb les verdures que es vulgui, jo l'he fet amb les que tenia a mà.