dimarts, de desembre 08, 2009

Melmelada de mandarina

Torrada de melmelada de mandarina

Aquí teniu una llesca de pa d'espelta de la Pastisseria Fusió (Sant Elies, 16, Barcelona) on un uruguaià fa uns pans esplèndids. Els meus preferits, de moment, són els d'espelta i un suec.

A sobre, melmelada de mandarina. La recepta la vaig fer fa anys però no recordo exactament d'on la vaig treure, crec que va ser d'una revista de cuina. La recepta original tenia el doble d'ingredients.

El resultat és una melmelada molt poc dolça, tot i el sucre que porta, però molt bona.


MELMELADA DE MANDARINA

750 gr. mandarines
1/2 llimona (a la recepta deia 1)
1 poma
1 plàtan
250 cl. aigua
2 claus (jo no hi vaig posar)
400 gr. sucre

Es posen tots els ingredients menys el sucre a bullir; un cop bullit, abaixem el foc i el deixem mitja hora. Afegim el sucre, el fem bullir de nou i a continuació a foc lent una hora. Posar la barreja als pots de vidre (surten uns tres pots), tapar-los i donar la volta per fer "el buit". Hi ha qui ho deixa així 24 hores; jo només ho vaig deixar fins que es van refredar i després a la nevera.

Per acabar de fer una conserva més segura, hi ha qui després introdueix els pots en una olla amb aigua i els deixa bullir de 30 a 60 minuts. També cal tenir una cura especial en la neteja dels pots de vidre, rentant-los per exemple a una temperatura alta al rentavaixelles.