dimarts, de setembre 25, 2007

Brownies

browniePer fi he fet brownies (la fotu és horrible, però està molt bo). Feia dies que recollia receptes però no m'acabava de decidir fins que vaig veure la recepta de [des]enfocada i em vaig animar. La recepta és la següent (la copio tal qual) i surt molt bona:

Ingredients:

  • 200 gr de sucre
  • 120 gr de xocolata negra (70% de cacau)
  • 2 ous
  • 90 gr de mantega
  • 90 gr de farina

Preparació

1. Preescalfeu el forn a 180ºC. Poseu la xocolata i la mantega en un bol i foneu-les al microones durant un minut aproximadament. Després remeneu-les fins que estiguin ben barrejades i deixeu-les refredar un parell de minuts.

2. Afegiu-hi els ous, que ja haureu batut, i torneu-ho a barrejar tot. Tot seguit, aboqueu el sucre a la massa i barregeu-ho una altra vegada. En darrer lloc, afegiu-hi la farina, i torneu a remenar la massa procurant que no hi quedin grumolls.

3. Aboqueu la massa en un motlle de 20 cm de costat, enforneu-la i deixeu-la-hi una mitja hora, fins que la part de fora estigui cruixent i la part de dins, tova.

4. Deixeu refredar els brownies abans de tallar-los en forma de quadrats. Els podeu servir amb gelat de vainilla, amb crema anglesa, amb salsa de xocolata blanca… o, simplement, sols

De fet, ella mateixa ha tret la recepta de La cuisine de Fabien, i això m'ha permès conèixer un bloc de cuina excel·lent, per les receptes (tot i que no les acabo d'entendre molt bé) i sobretot ... per les fotografies, una meravella, de fet Fabien Butazzi és fotògraf i es nota.

El recull de receptes que tenia sobre brownies és el següent, de fet són variants d'aquests ingredients bàsics:

divendres, de setembre 21, 2007

Mató

matóAvui he tastat el mató de El Pastoret de la Segarra i, com a l'envàs sortia la seva pàgina web, l'he consultat. Amb un disseny molt atractiu, explica el seu origen i dóna algunes receptes. Ens comenten que segueixen mètodes tradicionals d'elaboració i per això han estat reconeguts amb el distintiu d'Empresa Artesanal Alimentària que otorga la Generalitat. No només fan mató (l'únic que he tastat de moment), sinó també iogurt i diversos tipus de formatge. Fins i tot a la web tenen un apartat de nutrició on detallen menús per a nens, adults i tercera edat. I tot amb la possibilitat de baixar-lo en pdf. De les receptes, en destaco el pastís de mel i mató i el cabrit amb formatge de cabra, que tenen molt bona pinta. Potser caldrà provar altres dels seus productes.

dijous, de setembre 13, 2007

Gelateria Tomo II

gelateriaL'altre dia que passejàvem pel Born, la vam descobrir: petitona, amb un sistema rodó de conservació dels gelats ben curiós i amb uns sabors molt interessants; i, sobretot, molt bons. Jo em vaig demanar un de mel i mató (un gust molt aconseguit) i "crema de iogurt" (o alguna cosa similar de iogurt que tenia trossos de maduixes i era molt bo). Hi havia gustos de dulce de leche, figues, xocolata amarga, sorbet mediterrani, sorbet de mango, maduixes amb crema, llet merengada... A més el nom juga amb la gràcia de "a mí me daban dos" i la cosa literària del "volum 2". Molt recomanable.

Heladerías Tomo II, Argenteria, 61, 93 217 31 92

dimecres, de setembre 12, 2007

Premi Bloc solidari

Premio Blog solidarioHem rebut per part de la Mar de Baixa gastronomia el Premi Blog solidario. Moltes, moltes gràcies. El premi és una mena de cadena on has de destacar altres blocs que tu consideres remarcables per alguna raó, fins a un màxim de set. Ja fa dies que llegeixo a altres blocs que ho han fet i la veritat és que resulta una pràctica molt útil perquè, d'aquesta manera, accedeixes a altres blocs que potser no coneixies i així fas la descoberta d'algun de nou i t'enganxes; és al·lucinant la quantitat de blocs de cuina que hi ha, jo intento limitar-me a uns quants però cada dia en surten més d'interessants!

Tot i que ha estat molt difícil perquè estic enganxada a molts blocs, la meva tria és la següent (de fet, la majoria són dels primers blocs que vaig començar a llegir ja fa més d'un any):

pistoYnopisto, perquè són uns clàssics que llegeixo des del començament i sempre em descobreixen coses noves; a més per les seves recomanacions de restaurants per viatges o de productes que moltes vegades hem tastat amb molt de gust.

encantadísimo, per les recomanacions de restaurants propers i per les fotus que són tota una enveja, malgrat que no hem pogut anar a la majoria i encara els tenim com a pendents.

bcn mon amour, per les seves receptes, que n'he fet unes quantes i han quedat molt bé, i pels viatges i les seves compres.

la cuina de casa, perquè els seus postres són increïbles de bons i encara em sorprèn com poden fer-se aquestes postres a casa sense ser un professional. Les fotus una meravella també.

¿Te quedas a cenar? pels seus meravellosos pans i tots els productes diferents d'altres països que va comentant. Feia temps que pensava que l'havia tancat i fa poc vaig descobrir que continuava i em va fer molta il·lusió

Cerise divagando en la cocina, per l'enveja que em dóna el seu hort i tot el que fa amb aquests productes i els meravellosos pans que fa amb la seva panificadora (vam plantejar-nos la possibilitat de comprar-nos una però de moment encara està pendent)

De cuina, dels últims a enganxar-me, pels seus interessants passejos per la Boqueria i el resultat final dels plats.

Las normas para entregar el premio preven que se escriba una entrada sobre el premio recibido y se les otorgue a otros bloggers (pueden ser hasta 7), avisándoles de que han recibido este premio para que lo entreguen a su vez a más bloggers

dilluns, de setembre 03, 2007

Noves receptes

puré de verdures

Aquest és el nou tipus de receptes que últimament elaborem: puré de verdures. En concret aquest porta mongeta verda, pastanaga i patata. Tot sense sal (sí, una mica insuls, la veritat). Va ser dels primers del Roc, que tot just ara comença a prendre alimentació complementària. Li agrada, però tampoc és que s'ho acabi de tot. Poc a poc. La maneta que s'aproxima al plat és del Roc.

diumenge, de setembre 02, 2007

Juquim (Espot, Lleida)

carta

De la nostra visita a Espot, a més dels bonics paratges i d'un intent no aconseguit d'excursió cap a l'Estany de Sant Maurici (hem de tornar!) ens queda el record del que vam menjar a Juquim. De primers vam triar "Amanida de salmó amb bolets del bosc":

amanida
i "Paté de la casa (sense conservants)":

paté
De segons, cal destacar el que es va demanar el Ru: "Filets de cuixa de senglar a la brasa a les fines herbes" que estava molt tendre i molt gustós:

senglar
I el "Civet (estofat de caça)":

civetVam quedar tan tips que no vam poder fer postres. En resum tot molt correcte, llàstima de la calor que feia que no em va permetre gaudir molt del menjar.

Cafeteria Restaurant Juquim. Cuina casolana. Espot (Lleida) 973 62 40 09