dilluns, maig 28, 2007

Clàssica "coca" amb poma

Coca amb poma

Avui he fet una petita variació a la clàssica "coca": he afegit poma per dalt. El resultat excel·lent. També últimament he incorporat el "paper de forn" al recipient i així, a més de poder treure'l amb més facilitat, normalment evita que es cremin els pastissos. Una altre dels ingredients que faig servir últimament és la farina integral que també dóna molt bon resultat. La recepta és la següent:

Coca amb poma
3 ous
1 iogurt de llimona
3 mesures (de iogurt) de farina integral + 1 sobre de llevat
2 mesures de sucre
1 mesura d'oli

Es barregen tots els ingredients i finalment es posa una poma per decorar, al damunt, juntament amb sucre (jo n'he posat de blanc i de morè)

dimarts, maig 15, 2007

Llibres de cuina

prestatgeriaSeguint la idea de la Gemma, he fet una foto als meus llibres de cuina. Crec que hi són tots. Això sí, per fer la fotu, he hagut de fer fora uns altres (de moment són al terra) perquè o faig neteja de llibres, o no hi caben tots així posats tan coquetament. D'aquest grup en destacaria dos:
  • 12 sopars per quedar bé, de la Magda Carlas (Barcelona: Edicions 62, 2003), perquè té molt bones idees i,
  • A la taula ... al primer crit!: com es menja al Matarranya del Bergantes a l'Algars (Calaceit: Kalat-Zeyd Associació de Dones i Consumidors, 2004). El vaig comprar en un viatge per la comarca del Matarranya i recull receptes d'allà.
A aquest grup de llibres cal afegir d'altres que els tinc per "fer bonic" (i perquè no hi caben a l'altra habitació) al menjador: una col·lecció de El País, i alguns llibres sobre gastronomia d'alguns països, el d'els EUA és ben curiós. Són aquest:

menjador

dilluns, maig 14, 2007

Doctor en Alaska

Doctor en AlaskaAhir va començar l'entranyable sèrie de Doctor en Alaska a la 8tv, tan maltractada als anys 90 per la TVE. Qui no havia vist algun dels capítols d'aquesta sèrie de 6 temporades, un dels seus 110 episodis?. Doncs ahir vam poder gaudir dels primers capítols de la sèrie, que jo mai no havia vist.

Tafanejant per la web, a més a més de trobar tesis ben curioses sobre el tema, he pogut llegir un article sobre la cuina que es mostra a la sèrie. De fet, a l'article es detalla fins i tot una carta fictícia a partir del que es demana a la taverna The Brick. La reprodueixo:

PLATO PRINCIPAL
Hígado encebollado
Tortilla francesa con queso
Tortilla de camarones (según Maurice Minnifield es lo único fiable)
Guiso de atún
Estofado de rabo de buey
Falda de cordero
Cerdo envuelto en una sábana
Empanada de queso
Carne con chile
Bistec de alce Solomillo
Filetes de hígado
Huevos revueltos

GUARNICIÓN
Aros de cebolla
Patatas asadas
Judías estofadas
Espagueti
Ensalada de col
Crema de col

POSTRES
Tarta de moras
Tarta de manzana
Bizcocho con salsa
Batido especial de la casa
Pastel de mazapán

Font: http://www.terra.es/personal/aiolozil/revista/revzap2/art007.htm